Generalinė prokuratūra praneša, kad visiems vyrams pareikšti arba reiškiami įtarimai dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą. Vienam iš jų – 29 metų Jevgenijui Kravčiukui įtarimai pareikšti ir dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei pasipriešinimo pareigūnams, Artūrui Riabovui – ir dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu. Paulius Petronis įtariamas tik pasikėsinimu įvykdyti ginkluotą plėšimą.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams atlikus kratą vieno iš įtariamųjų Kristijono Chadzevičiaus tėvų namuose buvo rasta ir paimta 10 vienetų įvairių šovinių. K. Chadzevičiaus tėvas sulaikytas, įtariant neteisėtu disponavimu šaudmenimis.

Pas įtariamąjį A. Riabovą aptikta galimai narkotinės ar psichotropinės medžiagos bei šaunamasis ginklas su šaudmenimis.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras, atsižvelgdamas į tai, kad įtariamieji gali trukdyti procesui, bėgti (slėptis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo, o įtariamas J. Kravčiukas ir daryti naujus nusikaltimus, prašo juos suimti maksimaliam – 3 mėnesių laikotarpiui.

Dauguma įtariamųjų ne kartą buvo atsidūrę teisėsaugos akiratyje. Kristijonas Chadzevičius ir A. Riabovas teisti už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, o J. Kravčiukas – už įvarius nusikaltimus nuosavybei.

Visiems įtariamiesiems Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 10 metų, išskyrus vieno iš įtariamųjų tėvą, kurio namuose rasta šovinių. Baudžiamasis kodeksas jam numato areštą arba laisvės atėmimą iki 5 metų.