Kaip vaizdingai aprašo prancūzų tinklapis "Nice Matin", ginkluoto apiplėšimo, įvykdyto pačioje San Tropezo širdyje, kaltininkų pareigūnai ieškojo daugiau nei 2,5 metų.

Nusikaltimas įvykdytas 2012 metų gegužės 20 d. Tą dieną, apie 11.30 val., du vyrai įėjo į juvelyrinių dirbinių parduotuvę "Kronometry". Jie pardavėjo paprašė iš vitrinos išimti laikrodį. Toks prašymas buvo spąstai. Kol pardavėjas jį vykdė, nusikaltėliai jį pargriovė ant žemės.

Grasinant pistoletu pardavėjas buvo surištas ir apipurkštas ašarinėmis dujomis. Tuo metu daugiau jokių kitų asmenų parduotuvėje nebuvo. Vyrai pagriebė daug brangių laikrodžių ir paspruko. Visa tai tetruko vos kelias minutes. Nuostolis įvertintas beveik milijonu eurų.

Tyrimas buvo ilgas ir sudėtingas. Apiplėšimo vietoje aptikti DNR pėdsakai, kuriais Prancūzijos pareigūnai pasidalino per Interpolą.

Po pusantrų metų tyrėjai aptiko pėdsakus. Jie vedė į Lietuvą, iš kur yra kilę du vyrai.

Per tą laiką jie dar keliose Europos šalyse, tarp kurių Šveicarija, įvykdė ginkluotus apiplėšimus prabangiose juvelyrinių dirbinių parduotuvėse. Kiekvienu atveju jie veikė tuo pačiu būdu kaip San Tropeze.

2014 metų sausį buvo išduotas tarptautinis arešto orderis. Vienas iš įtariamųjų jau prieš keletą savaičių suimtas Lietuvoje. Išdavus jį Prancūzijai, jis buvo apkaltintas ginkluotu plėšimu ir suimtas. Tyrėjai dar vis ieško jo bendrininkų.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdyba Eltai patvirtino informaciją, kad toks asmuo buvo sulaikytas.