Paskutinius du mėnesius Kėdainių mieste ir rajone siautę gaisrai sukėlė nemenkų nuostolių tiek privatiems asmenims, tiek ir Kėdainių rajono savivaldybei. Gegužės ir birželio mėnesį buvo užfiksuota 10 tyčinių padegimų, už kuriuos, kaip išsiaiškino Kėdainių rajono policijos pareigūnai, buvo atsakingas vienas kėdainiškis.

Gegužės 9 d., apie 04.30 val., Kėdainių r., Slikių k., buvo padegtas negyvenamas namas, kuris gaisro metu sudegė iki pamatų. Kiek vėliau, tą patį rytą, buvo sudegintas dar vienas negyvenamas namas, esantis kitame, Sirutiškio kaime.

Po dešimties dienų, gegužės 19-osios naktį, apie 01.00 val., Kėdainių r., Pašilių k., buvo padegti trys antžeminiai komunalinių bei atliekų rūšiavimo konteineriai. Dėl šio įvykio Kėdainių rajono savivaldybės administracija patyrė apie 4,4 tūkst. eurų turtinę žalą. Paskutinėmis gegužės dienomis tame pačiame kaime buvo sudegintas dar vienas negyvenamas sodo namelis ir sandėliukas sodų bendrijos teritorijoje Vasariškiuose.

Tyčiniai padegimai nesiliovė ir birželio mėnesį. Padegėjas ir vėl nusitaikė į Kėdainių rajono savivaldybės administracijai priklausančius antžeminius komunalinių ir atliekų rūšiavimo konteinerius jau minėtame Pašilių kaime – birželio 6 d. buvo sudeginti keturi tokie konteineriai ir vieno konteinerio dangtis. Tokiu būdu savivaldybei padaryta turtinė žala siekia apie 6200 eurų. Sekančią dieną, padegtas ūkinis pastatas Langakių kaime, kuris visiškai sudegė. Dar po savaitės, birželio 14-osios naktį, Kėdainiuose, Ramybės skv., buvo sudegintas avalynės rūšiavimo konteineris, kartu apgadintas stiklo rūšiavimo konteineris, o tą pačią naktį, kiek vėliau, Klevų g., apdegė ir 600 eurų vertės biotualetas.

Po visų šių įvykių Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai šios savaitės pradžioje, birželio 14 d., Kėdainiuose sulaikė vyrą (gim. 1989 m.), kuriam pareikšti įtarimai dėl įvykdytų 10-ies tyčinių padegimų bei vagystės, kuomet gegužės 25 d. Kėdainių r., Labūnavos k., buvo pavogtas elektros saugiklių kirtiklio blokas su saugikliais.

Anksčiau neteistam įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir periodinė registracija policijos įstaigoje. Šiandien bus svarstoma, ar paskirti griežtesnę kardomąją priemonę – suėmimą.

Šiuo metu Kauno apskr. VPK Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo bei vagystės atlieka ikiteisminius tyrimus. Dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 187 str. 2 d., gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Dėl vagystės, pagal LR BK 178 str. 2 d., gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimus organizuoja ir jiems vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)