Kai buvo pranešta apie vagystę, policijos pareigūnai pradėjo tikrinti aplinkinius kaimus. Tačiau savo nuosavybę rado patys nukentėjusieji. Važiuodami pro Rūdiškes (Trakų r.) jie pastebėjo prie vienos sodybos stovintį traktoriuką. Įėję į namą rado miegantį vyrą. Nukentėjusieji jį surišo, kad nepabėgtų, ir iškvietė policiją. Tačiau dar prieš atvykstant pareigūnams vyras prarado sąmonę. Skubiai iškviesti medikai diagnozavo toksinį apsinuodijimą. Kol kas neaišku, kuo vyras apsinuodijo - narkotikais, kokiais nors vaistais ar maisto produktais. Jis buvo paguldytas į Trakų rajono ligoninės reanimaciją. Pasak Trakų rajono PK viršininko pavaduotojo E.Lenkausko, vakar vyras jau buvo atsigavęs ir perkeltas į paprastą palatą. Pareigūnai po pietų rengėsi jį apklausti.

Sulaikytasis policijai gerai pažįstamas. Jis dažnokai nutveriamas vagiantis. Už tokius nusikaltimus vyras leido laiką už grotų, tačiau tai jo nuo vagysčių neatpratino. Darant kratą sulaikytojo sesers sodyboje, kur ir jis pats gyvena, rasti ne tik dingusieji traktorius bei "VW Golf", bet ir motoblokas, kuris, kaip manoma, irgi vogtas.

Nuvežus sulaikytąjį į ligoninę medikai konstatavo, kad vyras gana smarkiai sumuštas. Pareigūnai nelabai tiki, kad tai apvogtųjų vilniečių darbas. Manoma, kad jį sumušė žmogus, kurį įtariamasis mėgino apvogti.

"Aplinkiniuose kaimuose šį žmogų visi gerai pažįsta. Tikėtina, kad tas, į kurio turtą buvo pasikėsinta, nesikreipė į policiją, o tiesiog pats sumušė vagį. Gaila, bet gali būti, kad tokių atvejų daugės. Žmonės mums tiesiai į akis sako: "Kas iš to, jei kreipsiuosi į policiją, paskirs nedidelę bausmę ir viskas, geriau pats susitvarkysiu", - apgailestavo E.Lenkauskas. Pareigūnas sako, kad gyventojų nuomonė vienareikšmė: įstatymus reikia ne liberalizuoti, o griežtinti.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją