Penktadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai surengė pasalą ties Biržų rajono Sandariškių kaimu.

Pasak VSAT pranešimo, u žsimaskavę pasieniečiai stebėjo, kaip trys vyriškiai aliuminine valtimi Nemunėlio upe iš Latvijos į Lietuvą plukdo dėžes. Maždaug 20 metrų pločio upe krovinį perkelti jiems prireikė 10 reisų.

VSAT pareigūnai palaukė, kol visas krovinys atsidūrė Lietuvos teritorijoje. Tada pasieniečių stebimi vyrai sukrovė dėžes į netoliese stovėjusį mikroautobusą "Mercedes-Benz 207", o iš vandens ištrauktą valtį - į šalia stovėjusio UAZ markės automobilio priekabą.

Tada VSAT pareigūnai nusprendė kontrabandininkus sulaikyti. Paaiškėjo, kad tai 46-erių, 45-erių ir 43-ejų metų Biržų gyventojai. Sulaikymo metu kontrabandininkai nesipriešino.

Jie perplukdė 100 dėžių cigarečių "West" ir 10 dėžių cigarečių "Prince", iš viso - 55 tūkstančius pakelių. Čia pat stovėjo automobilis VAZ, kuriuo buvo atvykę kontrabandininkai.

Sulaikyta kontrabandininkų trijulė yra gerai žinoma Šiaulių rinktinės operatyvininkams - vyriškiai jau buvo įkliuvę neteisėtai gabendami cigarečių kontrabandą per Lietuvos ir Latvijos sieną.

VSAT Šiaulių rinktinės operatyvininkai iškėlė baudžiamąją bylą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir dėl kontrabandos gabenimo. Kontrabandinis krovinys saugomas Pasvalio užkardoje. Kontrabandos gabentojai sulaikyti dviem paroms.

Manoma, kad šios aukštesnės klasės cigaretės nėra skirtos parduoti pasienio regionuose - tikėtina, kad šį krovinį būtų mėginama išgabenti į kurią nors Vakarų Europos valstybę.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 690 tūkstančių kontrabandinių cigarečių pakelių, daugiausiai iš jų pasienyje su Rusija - 532 tūkstančius pakelių.