Teisėja Laima Šeputinienė teigė, kad yra pagrindo manyti, kad laisvėje įtariamasis gali slėptis ir trukdyti ikiteisminiam tyrimui. Iki šiol nėra rastas nusikaltimo įrankis.

„Asmuo įtariamas labai sunkiu nusikaltimu, jam gresia nuo 7 iki 15 metų nelaisvėje, taip pat turi sąsajų su užsienio valstybėmis, vyras jau buvo teistas Danijoje ir Olandijoje.

Įtariamasis neturi nei šeimos, nei darbo. Vyras duoda parodymus, įvykio aplinkybių neneigia“, - po paskirtos kardomosios priemonės kalbėjo L. Šeputienė.

Į teismą jis atvežtas sutvarstytas. Prokuroras tikino, kad jam grumtynių metų buvo sulaužytas raktikaulis, prireiks operacijos.

Taip pat prokuroras atskleidė, kad įtariamasis iki šio įvykio Lietuvoje jau buvo teistas mažiausiai 10 kartų. Policija vyrą sulaikė namuose.

Vyras įtariamas liepos 17 d., apie 23 val., Kaune, Romainių g., peiliu sužalojus vyrą (gim. 1990 m.), kuris dėl durtinių žaizdų krūtinėje ir kojoje mirė vietoje.

Taip pat rastas ir ieškotas automobilis „VW Golf“, kuriuo galimai iš įvykio vietos pasišalino įtariamasis.

DELFI primena, kad liepos 18 dieną nužudytojo sesuo, „Top To Bottom“ įkūrėja Gabrielė Gineikaitė socialiniuose tinkluose kreipėsi į žmones prašydama pagalbos: „Šiąnakt buvo mirtinai nudurtas mano brolis. Prašau jūsų pagalbos surandant įtariamąjį! 22.56 val. Romainiuose esančios „Aibės“ parduotuvės stovėjimo aikštelėje įvyko konfliktas ir jo metu padūrė mano brolį į šoną. Įtariamasis sėdo į automobilį (tamsus, pasak liudininkų, greičiausiai 5-os klasės „VW Golf“).

Parduotuvės kameros neužfiksavo automobilio numerių, todėl labai prašau jūsų pagalbos! Jeigu buvote šalia arba tuo metu važiavote Romainiuose ar aplink juos ir matėte tokį automobilį, bet kokia informacija būtų labai naudinga!

Niekas neprikels to žmogaus, kuris buvo visų be galo mylimas. Skausmo nesumažins niekas, bet už jį turi būti atlyginta“.