Muitinės kriminalinės tarnybos duomenimis, gruodžio 15 d., pavakarę muitinės pareigūnai kelyje tarp Panevėžio ir Pasvalio sulaikė krovininį vilkiką, vežusį didžiulį – 420 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių krovinį. Tai viena didžiausių šiemet muitininkų sulaikytų rūkalų kontrabandos siuntų Lietuvoje.

Apie 17 val. vakaro Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis kelio Panevėžys – Pasvalys – Ryga 12 kilometre patikrinimui sustabdė Lietuvos piliečio G. M. vairuojamą krovininį vilkiką MAN. Vairuotojas sakėsi iš Latvijos į Lenkiją vežantis sandarinimo putų krovinį, bet pažvelgę atidžiau pareigūnai išvydo, jog legalaus krovinio tebuvo vos dvi paletės, sukrautos puspriekabės gale.

Visa likusi vilkiko puspriekabė buvo aklinai pilna cigarečių „L&M“ dėžių, iš viso MAN vežta net 420 tūkst. pakelių nelegalių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – 1 mln. 251 tūkst. eurų, tai viena didžiausių Lietuvos muitinės pareigūnų šiemet sulaikytų nelegalių siuntų. Be to, eilinį kartą pasitvirtino pastarųjų metų tendencija – jog baltarusiškų cigarečių kontrabandą vis dažniau į Lietuvą mėginama įvežti iš Latvijos teritorijos.

Automobilis ir nelegalūs rūkalai sulaikyti, vilkiko vairuotojas irgi buvo sulaikytas dviem paroms, vėliau, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, dokumentų paėmimą ir piniginį užstatą, jis buvo paleistas.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.