Marijampolietis tikina, kad žmona nori periimti jo turtą ir jį šmeižia.

Kaltinimai skamba rimtai

Ši byla buvo pradėta nagrinėti Marijampolės rajono apylinkės teisme, tačiau vyrui buvo perkvalifikuoti kaltinimai ir byla perduota nagrinėti į Kauną.

K. Varnagiris kaltinamas tuo, kad Marijampolėje 2008 m. kovą, tarpusavio konflikto metu sudavė smūgius sutuoktinei į veidą ir sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Taip pat kaltinamas tuo, kad 2011-2013 metais baugino naudodamas psichinę prievartą, grasino ir tokiais savo veiksmais sistemingai terorizavo žmoną.

Kaltinamas tuo, kad 2013 m. vasarį, tyčia liepė žmonai nueiti prie tvenkinio ir iš eketės, kur buvo pajungta laidais tekanti 220 voltų elektros srovė, ištraukti žuvis, taip pasikėsino į žmonos gyvybę.

Ketvirtadienį į teismo posėdį neatvyko nukentėjusiąja pripažinta K. Varnagirio žmona bei kaltinamojo advokatas, todėl posėdį teko atidėti.

Kaltinamasis jaučiasi auka

K. Varnagirio, kaip jis pats sako, „kol kas žmona“ teisme nepasirodė, todėl jos pozicija nėra žinoma. Tačiau vyriškis sava istorijos versija dalijosi itin noriai.

Pasak iki šiol neteisto K. Varnagirio, jo žmona visą šią istoriją puikiai surežisavo norėdama perimti vyriškio turtą. Vyras pasakoja, kad į šalia namų esantį tvenkinį suleido žuvų už maždaug 5 tūkst. Lt, o šias ėmė gaudyti katės.

Vyras nusprendė aptverti tvenkinį elektros laidu ir taip atbaidyti kates. Tačiau viskas pakrypo kiek kitaip.

K. Varnagiris sako, kad 2013 metų vasario pabaigos įvykius jo žmona surežisavo su savo broliu. Pastarasis nufilmavo, kaip moteris nuo elektros laido ima ant jo užšokusią žuvį. Vyras įsitikinęs, kad plačiakaktis niekaip pats negalėjo iššokti iš eketės – vyras mano, kad jis buvo ištrauktas iš vandens ir užmestas ant laido.

Kaltinamajame akte teigiama, kad K. Varnagiris liepė žmonai eiti nuo laido nuimti žuvį ir taip rizikuoti savo gyvybe. K. Varnagiris sako, kad tuo metu net nebuvo namie, o elektros laidai jau buvo nutiesti apie du mėnesius ir niekam nekliudė.

Tiesa, tai vyro versija. Moters istorijos pusės dar teks palaukti – kitas teismo posėdis numatytas rugsėjo viduryje.