Liepos pradžioje prie konteinerių rastas į kilimą susuktas 15-metės kūnas. Netrukus sulaikyti 4 įtariamieji, jauniausiai iš jų – vos 14 metų.

„Ikiteisminio tyrimo metu buvo skirtingi motyvai buvo pateikiami, manome. Vienas – apkalbos, asmeniniai santykiai. Bet jie nebuvo linkę atskleisti tų motyvų“, - apie tai, ką kalba įtariamieji, atskleidė prokurorė Jūratė Tamašauskienė.

„Kaltinamųjų skirtingos pozicijos, vienas pripažįsta, kiti nepripažįsta, kiti iš dalies pripažįsta. Teisme sužinosime, kokios jų pozicijos pagal pareikštus kaltinimus“, - sakė jis.

Koks kieno vaidmuo buvo šiame nužudyme, neaišku, jie visi kaltinami, kad nusikaltimą įvykdė bendrais veiksmais.

Iš pradžių tyrimas buvo pradėtas dėl nužudymo, tačiau netrukus perkvalifikuotas kaip itin žiaurus. Tai padaryta gavus ekspertų išvadas, kurie nustatė, kad paauglei prieš mirtį buvo suduota ne viena dešimtis smūgių.

Teismo du įtariamieji laukia suimti, dar vienam skirta intensyvi priežiūra, o ketvirtajam, 21-erių įtariamajam, kuris, manoma, tik padėjo slėpti nusikaltimą, kardomosios priemonės dar švelnesnės.

Iškart po nusikaltimo buvo skelbta, kad įtariamieji netrukus po to, kai nunešė kūną prie konteinerių, patys iškvietė policiją. Ši informacija tyrimo metu pasitvirtino.

„Įtariamieji patys iškvietė policijos pareigūnus, patys pranešė. Tai jų situacijos nelengvina, tikslas buvo nuslėpti nusikalstamą veiką“, - kalbėjo prokurorė.

Nužudymu įtariami vaikinai, gim. 1999 m. ir 2004 m., taip pat 14-metė paauglė, kuri teismo laukia laisvėje. Prokuratūra siekė ją toliau laikyti suimtą, tačiau teismas prašymo netenkino.

Nepilnamečiams įtariamiesiems maksimali gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki 10 metų, anksčiau jie neteisti. o 1999 m. gimęs vaikinas jau įvykdė ne vieną nusikaltimą, jis pripažintas pavojingu recidyvistu, jis už grotų gali praleisti nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

2001 m. gimusiam įtariamajam kaltinimai nužudymu panaikinti, jis atsakys tik už padėjimą slėpti sunkų nusikaltimą. Jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Delfi yra išsiaiškinę, kad nusikaltimo auka keletą dienų iki nužudymo buvo dingusi. Ji turėjo apsigyventi globos įstaigoje, bet ten nepasirodė.

„Buvo paskelbta jos paieška. Liepos 4 d. apie 14.30 val. su policija susisiekė Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namų socialinė pedagogė, kuri nurodė, kad apie 14.00 val. ieškoma mergaitė atėjo į Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namus, kuriuose nuo liepos 1 d. teismo sprendimu buvo nustatyta jos nauja gyvenamoji vieta. Mergaitė nurodė, jog visas tas dienas, kai išėjo iš laikino globėjo, buvo su draugėmis, gyveno Zokniuose, apleistame name. Su kuo buvo, atsisakė nurodyti“, – sakė policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Tos pačios dienos vakarą mergina buvo nužudyta.

Beje, Delfi jau anksčiau rašė, kad 1999 m. gimęs vaikinas yra ne kartą teistas.

Iki sulaukė pilnametystės, jis kelis kartus seksualiai išnaudojo nė keturiolikos neturinčią mergaitę, kurią nusivesdavo į namo rūsį, ar butą. Pirmą kartą teisme atsidūręs jaunuolis tikino, kad mergaitė pati juo susidomėjusi, o jis atsilygindavęs cigaretėmis ar elektroninių cigarečių papildymu.

Nepaisant pasiteisinimų, jis pasiųstas į kalėjimą, pirmą kartą teistam jaunuoliui skirta minimali – trejų metų realaus laisvės atėmimo – bausmė. Pernai rudenį jis išėjo iš kalėjimo.

Šių metų balandžio mėnesį jis sulaikytas prie automobilio vairo, nors neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Policijos pareigūnai patikrino vaikiną. Paaiškėjo, kad tai – ne vienintelė jo nuodėmė. Jaunuolis piniginėje, kurią laikė daiktadėžėje, turėjo narkotinių medžiagų. Jaunam vyrui iškelta antra byla, šįkart – dėl neteisėto nedidelio psichotropinių medžiagų kiekio įgijimo.

Jaunuolis kaltės neneigė, be to, papasakojo, kad yra gulėjęs psichiatrinėje ligoninėje, nes bandė žudytis dėl nelaimingos meilės, tačiau patikino suvokiantis savo atsakomybę ir neprašė advokato. Teisme jis papasakojo, kad marihuaną, kurią pas jį rado pareigūnai, pirkęs prieš kelias dienas automobilių stovėjimo aikštelėje prie vieno Šiauliuose esančio greitojo maisto restorano. Vaikinas nurodė, kad jam pardavė romų tautybės asmuo, kurio esą nepažinojo. Už surastą kiekį tikino sumokėjęs 30 eurų. Pareigūnams pasidomėjus, ar jaunas vyras atpažintų pardavėją, dabar žiauriu nusikaltimu įtariamas jaunuolis atsakė, esą jam visi romai vienodi.

Be to, jis nužudymo metu jau buvo įtariamas dėl kito sunkaus nusikaltimo, apiplėšimo, kuris įvykdytas birželio 15 d.

Kaip nurodomo policijos suvestinėse, tądien Šiauliuose, M. K. Čiurlionio g., bute, blaivų vyrą, gim. 1975 m., žiauriai sumušė pažįstamas vyras, gim. 1999 m., ir iš rankų pagrobė mobilaus ryšio telefoną „Iphone Pro 13“ bei grasindamas privertė į jo sąskaitą pervesti 100 eurų ir pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo ir PIN kodus. Nukentėjusiajam nustatyti daugybiniai lūžiai veide.

Tos pačios dienos vakarą, 22.25 val., įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jo gyvenamojoje vietoje rastas pagrobtasis telefonas. Visgi tada nuspręsta, kad suimti jo nėra pagrindo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją