Teismas praneša, kad T. A. P. ir Ch. M. 2017 m. balandžio 18 d., Vilniaus viešbučio kambaryje apgaule įtikino du asmenis (vienas iš jų nukentėjęs), kad moka pagaminti netikrus pinigus – eurus.

Prancūzijos piliečiai imitavo eurų pagaminimo procesą juos kopijuojant nuo tikrų pinigų, taip siekė įgyti lietuvio pasitikėjimą. Nuteistieji tariamam netikrų pinigų pagaminimo procesui panaudojo baltos spalvos banknotų ruošinius, įvairius skysčius ir priemones, sudėjo į paketą nukentėjusiajam priklausančius 10350 Eur, vėliau, imituodami technologinį procesą, kurio metu, nuteistųjų teigimu, reikėjo gaminamus pinigus sudrėkinti ir išlaikyti apie šešias valandas.

Ch. M. sukeitė paketą, kuriame buvo nukentėjusiojo atnešti 10350 eurai į iš anksto paruoštą paketą su popieriaus lapeliais, ir, įsidėjęs tikruosius pinigus į striukės kišenę, išėjo iš viešbučio.

Nuteistieji tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek apklausiami teisme savo kaltę pripažino visiškai ir nuosekliai paaiškino įvykio aplinkybes.

Teismas nusprendė, T. A. P. ir Ch. M. pripažinti kaltais ir skyrė jiems 1,6 m. laisvės atėmimo bausmę. Teismas atsižvelgė į tai, kad ši byla išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, kaltinamieji visiškai prisipažino padarę nusikalstamą veiką, todėl pritaikytos BK 641 straipsnio nuostatos ir jiems skirta bausmė sumažinta vienu trečdaliu ir paskirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 1 m.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.