Tauragės policijai 42-ejų vyras pranešė, kad internetiniame puslapyje rado skelbimą apie parduodamą nešiojamą kompiuterį „Lenovo“. Žmogus į pardavėjo sąskaitą pervedė pinigus. Gautoje siuntoje vietoje laukto pirkinio vyras rado neveikiantį, sulaužytą „Samsung“ kompiuterį. Su pardavėju susisiekti nepavyko. Pirkėjas teigia patyręs 300 eurų nuostolį.

Gerokai didesnį nuostolį patyrė 71-erių klaipėdietis. Jis nurodė, kad iš banko sąskaitos per 5 kartus, apgaulės būdu yra pasisavinta 24 200 eurų. Pareiškėjo teigimu, asmeninius ir el. bankininkystės duomenis jis atskleidė telefonu skambinusiems sukčiams, apsimetusiems policijos bei banko darbuotojais.

Vilniuje į 28-erių moters mobilųjį telefoną paskambino nepažįstama moteris, kuri apgaule išviliojo 9 280 eurų. Kita vilnietė (gim. 1950 m.) panašiomis aplinkybėmis neteko 3 500 eurų. Taip pat nuo sukčių nukentėjo ir 19-metis, iš jo apgaule išvilioti 1 185 eurai.

Alytuje 54-erių vyrui pokalbis telefonu su sukčiumi kainavo beveik 10 tūkst. eurų.

Policija pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją