Lapkričio 24 d. į Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnus kreipėsi vilnietis E. Š., gim. 1983 m., ir pranešė, kad apie 18.40 val. netoli Skaisterių k., Mickūnų sen. automobilis „VW Passat“ užtvėrė kelią jo vairuojamam automobiliui „Isuzu Trooper“, o kai šis sustojo, į saloną įsiveržę du vyrai pripurškė dujų, ištempė nukentėjusįjį ir pavogė automobilį „Isuzi Trooper“ bei jame buvusius 30 000 Lt.

Tirdami šį nusikaltimą, Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai išsiaiškino, kad nuo plėšikų neva nukentėjęs dvidešimt devynerių E. Š. iš savo pažįstamo paėmė pinigų automobiliui pirkti. Tačiau greitai persigalvojo – nebenorėjo nei pirkti automobilio, nei grąžinti pinigų, todėl inscenizavo savo paties apiplėšimą.

Tyrimo metu pareigūnai atskleidė dar vieną šio vyro padarytą nusikalstamą veiką – E. Š., įgijęs Baltarusijos Respublikos piliečio pasitikėjimą, padėjo pastarajam Lietuvoje įsigyti automobilį, kurį vėliau apgaulės būdu pasisavino ir pardavė. Dėl šios nusikalstamos veikos padarymo jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Sukčiautojui už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų, o už sukčiavimą – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.