Siekęs lengvai pralobti A. Vištorskis Naujuosius metus sutiks Vilniaus areštinėje. Kiek žmonių apgavo mėginęs politiku tapti 33 metų A. Vištorskis, policija dar tiria.

Į Vilniaus 2-ąjį policijos komisariatą plaukia vilniečių, ketinusių išsinuomoti 1 kambario butą Vaduvos gatvės 19-ajame name, skundai. Iš savivaldybės gavęs socialinį būstą A. Vištorskis per porą metų sugebėjo apgauti daugiau kaip dvi dešimtis vilniečių. Jis aukų ieškojo internete, o kad būtų įtikimiau, sudarydavo nuomos sutartis ir prašydavo sumokėti už kelis mėnesius į priekį. Gavęs pinigus A. Vištorskis pradingdavo.

Jo skelbimų internete yra iki šiol. Sukčius skelbiasi, kad nebrangiai išnuomos 1 kambario butą, kuriam reikia kosmetinio remonto. Lietuvos rusų sąjungai priklausęs A. Vištorskis pastaruosius kelerius rink
imus buvo Titnago ir vienos Lazdynų balsavimo apylinkių pirmininkas.

Per pastaruosius dvejus metus savivaldybė iš socialinio būsto iškeldino vos vieną asmenį už tai, kad jis skirtą valdišką butą pernuomojo. Dvi dešimtys vilniečių socialinio būsto neteko už susidariusias skolas.

Savivaldybė jau 2010-aisiais skelbė apie planus parduoti dalį valdiškų senų butų prestižiniuose senamiesčio ir Žvėryno rajonuose. Tačiau iki šiol neparduotas nė vienas, nes Vyriausybė tam nesuteikė leidimo. Parduoti senus butus savivaldybė savo iniciatyva gali tik tada, kai jie nudėvėti 75 ir daugiau procentų.