Pranešama, kad Ukmergės miesto gyventoja - 27-erių metų J. G.  įtariama sukčiavimu bei neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimu.

J. G. nusikaltimus darė kartu su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu asmeniu. Tyrėjai išsiaiškino, kad nenustatytas asmuo, laikraščiuose arba internetiniuose tinklapiuose radęs žmonių, ieškančių darbo, skelbimus, jiems paskambindavo  ir prisistatydavo darbdaviu.

Bendraudamas telefonu jis išviliodavo neva priėmimui į darbą reikalingus internetinės bankininkystės duomenis. Vėliau šiuos duomenis perduodavo J. G., kuri prisijungdavo prie greitus kreditus teikiančių bendrovių internetinių puslapių. Moteris, pasinaudodama svetimais duomenimis,  užsakydavo 750 Lt dydžio kreditus. Vėliau, kai pinigai būdavo pervesti į nieko apie tai nežinančių asmenų sąskaitas, J. G. vėl prisijungdavo ir dalį pinigų pervesdavo į bendrininko nurodytą sąskaitą. Apie 150-200 litų ji pervesdavo kaip atlygį į savo banko sąskaitą. Tokiu būdu J. G. kartu su bendrininku apgavo penkis žmones.