„Lietuvos rytas“ rašo, kad kratą Velečkų namuose Kaune atlikę pareigūnai esą aptiko policijos generaliniam komisarui Sauliui Skverneliui adresuotų pareiškimų apie jo pavaldinių atliekamą psichologinį spaudimą ir reikalavimą susimokėti už ramybę.

S. Velečka ne kartą minėtas ir užvirus vadinamajam Kauno pedofilijos skandalui, esą jis buvo Drąsiaus Kedžio bičiulis, vėliau vyrai susipykę dėl pinigų ir D. Kedys net ketinęs nušauti S. Velečką.

Tačiau S. Velečkos žmona pareiškė, kad jos vyras niekada nesibičiuliavo su D. Kedžiu ir jį tiesmukai vadino „narkotikų apsiėdusiu psichopatu“.

Lietuvą sudrebinusio pedofilijos skandalo moteris sakė taip pat niekada nepriėmusi rimtai, o S. Velečka jai ne kartą sakęs, kad ši istorija sukurta paties D. Kedžio, kad jis galėtų atimti iš buvusios sugyventinės Laimutės Stankūnaitės jų dukrą.

Anot S. Velečkos žmonos, jos sutuoktinis nė neketino slėptis nuo pareigūnų: „šaukimas atvykti į Policijos departamentą buvo atsiųstas kaip tik tuo metu, kai poilsiavome Meksikoje“.

Apie gaujos lyderio ir dar kelių jos narių sulaikymą pranešę policijos pareigūnai sako, kad tai viena įtakingiausių ir pavojingiausių gaujų Lietuvoje. Suimtieji įtariami platinę narkotikus ne tik Europos Sąjungos (ES) šalyse, bet ir už jos ribų. Į Vilniaus miesto apylinkės teismą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnų saugomi vyrai buvo atvesti antradienį ir trečiadienį.

Prokuroro prašymu, S. Velečka, Algimantas Ringaila, Norbertas Tučkus ir Andrius Petkauskas suimti trims mėnesiams. Tadą Petrošių ir Darių Petkauską už grotų teismas leido laikyti po du mėnesius. Ikiteisminio tyrimo pradžioje prokurorai neskubėjo atskleisti ar sulaikytųjų daugės, tačiau jau tyrimo pradžioje užfiksuota, kad narkotikų verslas buvo labai plačiai išplėtotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (423)