Prokuroras Artūras Survila Vilniaus apylinkės teismo prašė 3 mėnesiams suimti savo kaltės neneigiantį vyrą. Teismas prokuroro prašymą patenkino.

Nurodoma, kad Naujųjų naktį patekęs į Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko J. Sabatausko butą, V. Capukas pavogė kompiuterį, mobilųjį telefoną, kitų daiktų už 10 tūkstančių litų.

V. Capukas jį atstovaujančiam advokatui Mansurui Muksinovui teigė, kad pavogė tik 7 tūkstančių vertės turtą, anot jo, parlamentaras patirtą žalą "išpūtė".

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvežtas V. Capukas – gerai žinomas policijos pareigūnams ir dėl vagysčių, ir dėl narkotikų laikymo. Teismo koridoriumi vedamas vyras dangstėsi veidą.

Areštinėje jis atsidūrė trečiadienį. Vyras buvo sulaikytas, kai bandė realizuoti pavogtą parlamentaro turtą. J. Sabatauskas nurodė, kad pavogti jam brangūs ne tik dėl piniginės vertės.

V. Capukas įkliuvo per specialią policijos operaciją, kai prie "Akropolio" bandė parduoti kelis J. Sabatauskui priklausančius daiktus. Sulaikytas vyras pareigūnams žinomas kaip Seimo viešbučio "lankytojas" dar nuo 2010 metų kovo. Tuomet nuo jo nukentėjo Algimantas Salamakinas. Iš parlamentaro V. Capukas taip pat buvo pavogęs kompiuterį.