Kraupų nusikaltimą sostinės policijos pareigūnams pavyko atskleisti praėjus beveik dviems mėnesiams. Tyrimo metu pareigūnai apklausė net kelis šimtus žmonių, kurie lapkričio 25-ąją apie 20 val. buvo apsilankę Olandų g. esančiame prekybos centre.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnams pagelbėjo prekybos centre įrengtos vaizdo kameros. Be to, ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūra ir Vilniaus apskrities policijos komisariatas buvo prašę visuomenės pagalbos tiriant žiaurų nužudymą.

Vienoje amatų mokykloje studijuojantis vilnietis buvo sulaikytas pirmadienio popietę, jis per apklausą iš karto prisipažino įvykdęs sunkų nusikaltimą. Paaiškėjo, kad N.G. tą vakarą su draugais girtavo, o kai pritrūko pinigų, prikibo prie parduotuvės buvusio invalido vežimėlyje sėdinčio vyriškio. Negavęs pinigų jis vyriškiui ėmė daužyti lazda per galvą.

Apie nusikaltimą žinojo keletas įtariamojo draugų, kurie tuo metu buvo prekybos centre, tačiau apie sumuštą vyriškį policijai nepranešė. Sunkiai sužalotą invalidą aptiko iš parduotuvės išėję žmonės, jie ir pranešė policijai bei medikams.

Neįgalus vyras mirė ligoninėje nuo galvos traumos.

Trečiadienį teisme pas ikiteisminio tyrimo teisėją buvo apklaustas ne tik įtariamasis, bet ir tą vakarą su juo bendravę draugai.