Pranešama, kad baudžiamojon atsakomybėn iš viso patraukti 22 asmenys. Įtarimai pareikšti aktyviems nariams, kvaišalų perpardavinėtojams, tiesioginiams narkotikų platintojams bei jų vartotojams. Įtarimai dėl kvaišalų platinimo pareikšti 14 asmenų.

Įtariama, kad ONG nariai kontroliavo narkotinių medžiagų – heroino, kokaino, kanapių bei kt. – neteisėtą apyvartą, didesniais kiekiais parduodavo narkotikus su ONG susijusiems platintojams ir kitiems asmenims.

Įtariamiesiems inkriminuojamos 39 nusikalstamos veikos, tarp jų – neteisėtas disponavimas narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti organizuotoje grupėje.

Per nuo 2013 m. vasaros keliais etapais vykusią uostamiesčio ONTB pareigūnų operaciją nutraukta 7 narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo „taškų“ veikla Klaipėdoje, Naujakiemio g., Debreceno g., Mokyklos g., Technikos g., Žalgirio g., Sulupės g. bei Baltijos pr.

Iš neteisėtos apyvartos paimti dideli narkotikų kiekiai: heroino, kokaino, kanapių, taip pat psichotropinė medžiaga – metamfetaminas ir psichotropiniai vaistai. Turimais duomenimis, organizuoto nusikalstamumo verteivos neteko apie 60 000 Lt nusikalstamo pelno.

Be to, Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKTS prokurorų sprendimais apribotos įtariamųjų nuosavybės teisės į lėšas ir transporto priemones apie 32 000 Lt ekvivalentu.

9 įtariamieji suimti, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Dar du ikiteisminiai tyrimai buvo atskirti iš pagrindinės bylos nuo tyrėjų pasislėpusių asmenų atžvilgiu. Vokietijoje sulaikius įtariamąjį, vienas ikiteisminis tyrimas užbaigtas pagreitinta tvarka.

LR BK 260 str. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 15 metų.

Dalies įtariamųjų atsakomybę sunkina tai, kad nusikalstama veika įvykdyta organizuotoje grupėje.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.