Pagal šį faktą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu.

Tyrimo metu buvo nustatinėjamas galimų įtariamųjų asmenų ratas, renkami ir dokumentuojami nusikalstamos veikos įrodymai. Ikiteisminio tyrimo metu buvo iškeltos pagrindinės tyrimo versijos ir po du mėnesius trukusių intensyvių procesinių veiksmų buvo nustatyti 3 įtariamieji asmenys, kurie įvykdė šią nusikalstamą veiką, praneša Vilniaus apskrities policija.

Birželio 26 d. visi trys įtariamieji buvo sulaikyti, jų gyvenamosiose vietose atliktos kratos, kurių metų paimti tyrimui reikšmingi daiktai. Taip pat kratų metu pas vieną iš įtariamųjų rasta psichotropinių medžiagų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vienas įtariamųjų, ankščiau teistas, šios nusikalstamos veikos organizatorius, sukurstė kitus du įtariamuosius įvykdyti šį, didelį atgarsį visuomenėje sukėlusį, nusikaltimą. Teismas pagrindiniam šios nusikalstamos veikos organizatoriui skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Kitiems dviem įtariamiesiems skirtos švelnesnės kardomosios kardomosios priemonės.

Už aukščiau nurodytų nusikalstamų veikų padarymą Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmes iki 5 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.