ONTV pareigūnai, atlikdami informacijos patikrinimą dėl galimai neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir narkotinėmis medžiagomis, bei vykdydami paieškos priemones, sausio 22 d. ryte, Kaune, Sąjungos a., atpažino automobiliu „Fiat Bravo“ važiuojantį nuteistą Kauno miesto gyventoją T. Jonaitį (gim. 1971 m.), kuris daugiau kaip du metus slapstėsi nuo jam skirtos ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės atlikimo. Staigaus sulaikymo metu T. Jonaitis nespėjo pasipriešinti, praneša Kauno policija.

Sulaikymo vietoje, apžiūros metu T. Jonaičio striukės kišenėje rastas šaudmuo, kaip įtariama, skirtas graižtviniam šautuvui. Dėl rasto šaudmens Kauno miesto Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

2008 metais ONTV pareigūnų atliktame ikiteisminiame tyrime T. Jonaičiui ir dar dviem jo bendrininkams iš viso buvo inkriminuota 14 sunkių ir vienas labai sunkus nusikaltimas, susiję su neteisėtu disponavimu dideliais kiekiais narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, šaudmenimis ir šaunamuoju ginklu – Rusijos gamybos 7,62 kalibro automatu AKM, kuris rastas kratos metu.

Minėtas vyras nuo 2010 m. lapkričio mėn. buvo ieškomas kaip asmuo, pasislėpęs nuo bausmės atlikimo vykdymo. T. Jonaitį Lietuvos apeliacinis teismas nuteisė 12 metų laisvės atėmimo bausme dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

T. Jonaitis 1994 metais buvo teistas laisvės atėmimu 10 metų už nužudymą.
Šiuo metu sulaikytasis uždarytas į Kauno tardymo izoliatorių, o vėliau bus išvežtas į laisvės atėmimo įstaigą, kur atliks bausmę.

2012 metais Kauno apskr. VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai surado 348 ieškomus asmenis, iš kurių 11 – įtariami padarę sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, 17 – kurie buvo ieškomi 10 metų ir ilgiau.