Vilkiko vairuotojas 47 metų Gintaras M. pasakojo, kad važiuodamas Klaipėdos link, per galinio vaizdo veidrodėlį pamatė, kad lengvasis automobilis aplenkė už jo važiuojantį vilkiką ir kažkodėl toliau nevažiavo antra juosta, nelenkė jo vilkiko, o grįždamas į pirmą juostą trenkėsi į jo galinį kairį ratą ir sunkiasvorė mašina tapo nevaldoma.

Vilkikas, tempęs tuščią jūrinį konteinerį, peršoko atitvarus ir nugarmėjo į griovį. Vilkiko vairuotojas džiaugėsi, kad, Panevėžyje išsikrovęs krovinį, važiavo su tuščiu konteineriu, antraip, viskas galėjo baigtis itin tragiškai. Pakrautas jūrinis konteineris jį būtų sutraiškęs savo paties kabinoje.

Automobilis "Subaru Impreza", atsitrenkęs į vilkiką, dar atsimušė į atitvarus.

Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai, ugniagesiai-gelbėtojai, policijos pareigūnai.

Automobilį "Subaru Impreza" vairavo buvęs Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnas Rimas M. Prieš du metus į pensiją palydėtas 42 metų vyriškis buvo neblaivus. Jam nustatytas lengvas girtumas - 1,34 prom. alkoholio.

Per avariją sumušta ir sužalota vyriškio galva. Jis važiavo neprisisegęs saugos diržo. Tai liudija žymės ir kraujo dėmės ne tik ant priekinio stiklo, kraujo buvo ir ant keleivio pusės oro pagalvės.

Klaipėdos rajono policijos komisariate dėl šios avarijos pradėtas tyrimas.