STT pareigūnai R. Zutkį sulaikė atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo ir dokumentų suklastojimo. Kartu su juo į areštinę teko keliauti ir Ūkio skyriaus inžinieriui.

Šiaulių prokuratūra ketvirtadienį kreipėsi į teismą tik dėl R. Zutkaus suėmimo ilgesniam terminui - prokurorai prašė suimti ŠTI direktorių 8 paroms.

Prieš pietus Šiaulių teismas nusprendė netenkinti prokuratūros prašymo. R. Zutkis paleistas teismo salėje. Tačiau teismas jį 6 mėnesiams nušalino nuo pareigų.

Ūkio skyriaus inžinieriaus suimti nebuvo prašoma.

Primename, kad STT R. Zutkį sulaikė įtardami, kad kad Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktorius, siekdamas turtinės naudos sau, naudodamasis tarnybine padėtimi ir pavaldžių darbuotojų pagalba, savo ar artimųjų vardu įsigytas ir registruotas transporto priemones remontuodavo automobilių remontu užsiimančioje įmonėje už ŠTI lėšas, melagingai finansiniuose dokumentuose nurodant, kad yra atliekami ŠTI tarnybinių transporto priemonių remonto darbai.Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)