Pirmadienio popietę ugniagesiai gavo pranešimą, kad Kelmės rajono savivaldybėje, Liolių seniūnijoje, Sokių kaime dega gyvenamasis namas, viduje gali būti žmonių.

Atvykus gaisrininkams, namas degė atvira liepsna. Namas medinis, vieno aukšto, perdanga medinė, stogo konstrukcijos medinės, dengtos šiferiu.

Sodyboje buvo aštuoni asmenys. Pirminiais duomenimis, vyras, trys moterys ir du mažamečiai vaikai buvo name, o garbaus amžiaus sutuoktiniai – namelyje ant ratų.

Name galimai buvo girtaujama. Pirminiais duomenimis, gaisrą sukėlė septynmetis berniukas, buvęs kitame namo gale. Vaikas, žaisdamas su degtukais, padegė rūbus. Išsigandęs berniukas išbėgo iš namų. Vėliau jis buvo rastas už poros kilometrų nuo sodybos.

Suaugusieji, užuodę dūmus, išėjo į lauką. Lauke jie pastebėjo liepsną, degė ir šalia esantis namelis ant ratų.

Atvykus ugniagesiams, iš namelio ant ratų per langą ištraukti ir iškelti neįgalūs sutuoktiniai – 62-ejų metų moteris ir 68-erių vyras. Jie pro duris išeiti nebegalėjo. Namelis ant ratų stovėjo 1,5 m atstumu nuo degančio namo.

Sutuoktiniai patyrę šoką, išvežti į ligoninę. Jie nenukentėjo nuo gaisro. Taip pat išvežti į ligoninę vienerių ir septynerių metų berniukai, kurie nenukentėjo, tačiau taip pat patyrė šoką.

Gaisro metu nudegė stogas, apdegė perdengimas 50 kv.m plote, išdegė pusė gyvenamų patalpų, kitos patalpos aprūko ir sulietos vandeniu.

10 arų plote išdegė žolė. Apdegė pagalbinio pastato siena, tačiau pastatas išsaugotas.

Įvykis tiriamas.