Teismas patenkino jo prašymą, jog Valdui J. būtų atlikta pirminė psichologinė – psichiatrinė ekspertizė.

Ji bus atliekama kitų metų sausį. Valdas J. iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus, kur šiuo metu yra laikomas, bus atvežtas į Klaipėdos areštinę. Čia su juo bendraus psichologas ir psichiatras.

„Ekspertizės išvadų tikimės vasarį“, - teigė A. Stanislovaitis.

Tai – ne vienintelė žinia, kurios sulaukė Valdas J. Neseniai jis gavo siuntinį iš savo mamos – drabužių, kitų daiktų ir maisto.

„Ne viską, ką mama siuntė, jam perdavė. Pasitaikė lyg draudžiamų daiktų, bet tik todėl, kad moteris nežino, kas galima, o kas ne“,- teigė valstybės paskirtas Valdo J. gynėjas Edvardas Staponkus.

Paklaustas, ar motina neketina aplankyti Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomo sūnaus, advokatas teigė, jog norint gauti tokį leidimą, reikia nueiti ilgą kelią.

„Tardymo izoliatorius – ne pasimatymų įstaiga, taip lengvai ten nepateksi. Pirmiausia reikia kreiptis į ikiteisminį tyrimą kuruojantį prokurorą, gauti jo leidimą, tada derinti datą su Šiaulių tardymo izoliatoriaus atstovais. Valdo mama yra neįgali, gyvena iš pašalpos, kuri vos viršija 300 litų. Todėl galbūt ir galima suprasti, kodėl ji kol kas nesikreipė į mane, kad padėčiau patekti aplankyti sūnų“, - samprotavo E. Staponkus.

Tą patį pripažino ir A. Stanislovaitis, patvirtinęs, jog norint susitikti su tardymo izoliatoriuje laikomu suimtuoju tikrai reikia įveikti nelengvą procedūrą. „Suimtąjį be prokuroro leidimo gali aplankyti tik jo advokatas. Leidimo nereikia ir Kalėdų Seneliui, tad gal jis užsuks“, – tarsi pajuokavo A. Stanislovaitis.

Valdui J. Klaipėdos miesto apylinkės teismas lapkričio 19 dieną skyrė kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Netrukus jis buvo išvežtas į Šiaulių tardymo izoliatorių.

Neabejojama, jog kardomąją priemonę reikės pratęsti, nes tyrimas iki vasario vidurio tikrai nebus baigtas.

Valdas J. įtariamas nužudęs J. Šikšniūtę, nes slėpė kitą nusikaltimą – jos išžaginimą. Už tai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Anot A. Stanislovaičio, kol kas galutinės merginos mirties ir sužalojimų ekspertizės išvados nėra gautos. Pirminė išvada tokia, kad J. Šikšniūtė mirtinai sušalo, nes bejėgiškos būklės ir nuoga buvo numesta nuošalioje vietoje, uždengta šakomis.

Merginos rankos ir kojos buvo surištos. Valdo J. advokatas viešai samprotavo, kad jo ginamasis merginą galėjo surišti todėl, kad suprato, jog ji dar gyva ir gali pabėgti. Be to, gynėjas prieš televizijos kameras dėstė įtariamojo žodžius esą 20-metė pati sutiko pasimylėti, tik paskui apsigalvojo, todėl ir įvyko grumtynės.

J. Šikšniūtė dingo lapkričio 16-osios vakarą, kai pakeleivinga mašina iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone norėjo grįžti į Klaipėdą, kur universitete studijavo viešąjį administravimą ir gyveno studentų bendrabutyje.

Su Valdu J., kuris pasisiūlė ją pavėžėti į Klaipėdą, mergina susipažino internete. Spėjama, kad vaikinas buvo suplanavęs nusikaltimą, nes jo automobilio bake nebūtų užtekę degalų iki Klaipėdos. Be to, Valdas J. niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. 

Įtariamasis buvo sulaikytas praėjus pusantros paros po studentės dingimo. Dar po dienos jis buvo suimtas trims mėnesiams, tą pačią dieną rastas ir merginos lavonas.

J. Šikšniūtės tėvai savo vienturtės dukters palaikus kremavo. Urna palaidota Mažeikių rajone, Geidžių kapinėse.