Tai jau bene ketvirtas iš anksto suplanuotas teismo posėdis, kurį baudžiamąją bylą nagrinėjantiems teisėjams teko atšaukti.

Priežastis – kaltinamojo R. Ivanausko liga. Būtent dėl jos teisme neįvyko ir prieš dvi savaites suplanuoti posėdžiai. Dar anksčiau byla nenagrinėta dėl E. Barauskaitės ir R. Ivanausko vaiko ligos.

Dėl neįvykstančių posėdžių teisme kol kas nepagarsinta nukentėjusiąja pripažintos D. Kedžio buvusios draugės Laimutės Stankūnaitės apklausa. Ją teisėjai buvo suplanavę surengti neviešame posėdyje nuotoliniu būdu. Dėl to prokurorui, advokatams, kaltinamiesiems bei nukentėjusiesiems iš anksto buvo sudaryta galimybė teismui pateikti klausimus raštu. Juos teisėjai ketino užduoti L. Stankūnaitei, o vėliau pagarsinti teismo posėdyje.

Dėl neįvykstančių posėdžių teismui nepavyksta apklausti ir liudytojų. Vienas jų – buvęs Kauno apygardos teismo pirmininkas Albertas Milinis, kuris taip pat buvo D. Kedžio suplanuotų žudynių sąraše. Vėliau buvo nužudytas A. Milinio sūnus.

Teismas jau yra apklausęs ir pagrindinį liudytoją šioje byloje – vadinamąjį slaptąjį informatorių Mindaugą Žalimą.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė pritarė D. Kedžio sumanymui įvykdyti nužudymus, todėl buvo susitikę su vadinamuoju slaptuoju informatoriumi Mindaugu Žalimu – jo prašė padėti D. Kedžiui nužudyti J.Furmanavičių, V. Naruševičienę, L. Stankūnaitę ir A. Ūsą. Be to, M. Žalimo buvo prašoma surasti sodo namelį, kuriame turėjo slėptis D. Kedys.

2009 m. rugsėjo 6-ąją M. Žalimas suabejojo nužudymų būtinimu, todėl esą R. Ivanauskas ir E. Barauskaitė jį įkalbinėjo padėti įvykdyti nusikaltimus.

Pasak valstybinį kaltinimą palaikančio prokuroro, po 10 d. M. Žalimas kreipėsi į pareigūnus ir pranešė apie D. Kedžio planuojamas žudynes.

Ikiteisminio tyrimo metu prokurorai taip pat nustatė, kad D. Kedys „dėl asmeninių priežasčių“ ruošiasi nužudyti keturis žmones ir ieško bendrininkų, pritarė D. Kedžio ketinimams ir sutarė, jog jam padės slapstytis bei suras bendrininką.

Byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Redas Savickas teisme sakė, kad kaltinamieji D. Kedį atvežė į Vilnių, kur jis susitiko su M. Žalimu. Čia R.Ivanauskas esą D. Kedį patikino, kad M. Žalimas yra „patikimas žmogus“, kuris padės nužudyti keturis žmones.

Taip pat nustatyta, kad nužudymo metu D. Kedys turėjo būti užsidėjęs peruką, specialiai pasinaudos kelių priežiūros tarnybos autobusiuku, įsigys ginklus, o po nužudymų autobusiuką paliks Marijampolėje, taip suklaidindamas pareigūnus. Iš čia jį į sodo namelį Vilniuje turėjo nuvežti M. Žalimas.

Prokuroras sakė, kad prieš žudynes D. Kedys išbandė ginklą – šaudė į neperšaunamas liemenes.

Pasak R. Savicko, jau rugsėjo 16-ąją M. Žalimas iš R. Ivanausko paėmė tris krepšius, kurie buvo reikalingi D. Kedžio slapstymuisi ir juos tądien nuvežė į sodo namelį.

Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad jau prieš geras dvi savaites iki žudynių buvo žinoma, kad D. Kedys žudys spalio 5-ąją.

Prokuroro teigimu, į J. Furmanavičių buvo šauta 8, o į V. Naruševičienę – 6-7 kartus.