Nelaimė įvyko apie 04.46 val. Dviejų aukštų daugiabutis, kuriame įvyko sprogimas, stovi visai netoli upės. Garbaus amžiaus moteris, kurios bute, įtariama, įvyko dujų nuotekis, o netrukus ir sprogimas, gyvena viena. Sprogimo banga išdaužė buto langus, o iš buto sienų liko plytų krūvą.

„Galvojau, kad žvejai užbaliavo ir ėmė sproginti petardas. Buvo labai duslus garsas ir atrodė, kad kažkur toliau viskas vyksta. Prabudęs iškart nesikėliau žiūrėti, kas dedasi, bet kai pamačiau pro langą švyturėlius, supratau, kad kažkas rimto“, – dalijosi priešais nelaimės vietą gyvenantis vyras.

Senyvo amžiaus moterį daug kas pažinojo. Iš ryto prie namo atėję kaimynystėje gyvenantys žmonės neslėpė jaudulio ir susirūpinimo dėl jos. Tačiau iškart į įvykio vietą po sprogimo atėjęs vyras nuramino, kad moterį išgelbėjo į jos lovą pasvirusi ir atsirėmusi spinta. Vyras sako matęs, kad moterį išnešė ugniagesiai, ji gulėjo ant neštuvų, tačiau kai medikai ją apžiūrėjo, garbaus amžiaus kaimynė atsistojo. Išsigandusią moterį atvyko pasiimti jos dukra. Dar keliems kaimynams taip pat teko kraustytis iš namų, mat kol kas neaišku, kokius pažeidimus padarė sprogimas namo konstrukcijai.

Laiptinė, kurioje įvyko sprogimas, atvykus pagalbai buvo užversta plytomis. Ugniagesiai pirma turėjo pasidaryti praėjimą. Priešais moterį bute gyvenantys kaimynai į lauką pateko per balkoną. Sprogimas sulankstė buto duris. Dar vienų kaimynų duris ugniagesiams pavyko atidaryti, tačiau tam teko panaudoti jėgą.

„Gerai, kad ji turi artimųjų, įsivaizduojate, jei būtų visai viena ir tektų grįžti į tokią vietą? Čia gi visiški griuvėsiai“, – sako kartais moterį aplankyti ateinanti netoliese gyvenanti ponia. Ji pasakojo, kad buto šeimininke dukra labai rūpinasi, darė remontą, aprūpino, ko senolei reikia.

Name gyvenantys žmonės yra susibūrę į saugią kaimynystę. Tą žymi ir lentelė ant pastato. Kai kurie tikino, kad net jei moteris neturėtų artimųjų, ją vis kas aplankydavo, tad bėdoje vienos nebūtų palikę. Tik ne vienas svarstė, kad sunkiausia bus sutvarkyti namo dalį, mat reikia atstatyti net išorinę buto sieną.

Į nelaimės vietą atėjęs vienas vyrų apžiūrėjo sprogusį dujų balioną. Jis vis dar leido dujas. Vyras spėjo, kad galėjo nesuveikti uždėtas papildomas vožtuvas, o gal buvo blogai užsuktas balionas. Vyrai kėlė įvairias versijas, dėl ko galėjo kilti sprogimas. Tačiau tikslios įvykio aplinkybės paaiškės po tyrimo.