Po vagysčių policijos pareigūnams buvo pranešta, kad tariamieji naudojasi tamsios spalvos automobiliu „Audi S8“, kuris galimai juda Troškūnų miestelio–Panevėžio rajono kryptimi.

Operatyviai reagavusios gausio patrulių pajėgos, kelyje Dabužiai–Janušava pamatę nurodytus požymius atitinkantį automobilį, jį stabdė. Automobilio vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir toliau važiavo dideliu greičiu. Pareigūnai pastebėjo, kad ant priekinio ir galinio automobilio bamperių – skirtingi valstybiniai numeriai.

Persekiojimo metu Utenos aps. VPK Anykščių r. PK pareigūnas iš tarnybinio ginklo peršovė galinę automobilio padangą, tačiau automobilis vis tiek nestojo.

Pareigūnai taip pat nepasidavė - surengus paieškas netrukus automobilis buvo surastas Anykščių r., Kirmėlių k., negyvenamojoje sodyboje, negyvenamos sodybos klojime.

Bendradarbiaujant su Ukmergės rajono policijos komisariato, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Panevėžio rajono policijos komisariato darbuotojais, pasitelkus kinologus ir nuo palikto automobilio sekant įtariamųjų pėdsakais, buvo sulaikyti ir į areštinę uždaryti niekur nedirbantys, kelis kartus teisti Panevėžio miesto gyventojai E. M., gimęs 1987 m., ir J. A., gimęs 1986 m. Automobilyje apžiūros metu rasta dalis pagrobtų daiktų iš D. Ž. ir V. G. gyvenamųjų namų, taip pat rasta daiktų ir iš B. S. gyvenamojo namo, esančio Traupio sen., į kurį buvo įsibrauta gegužės 8 d.

Pirminiais duomenimis, pas bėglius rasti antradienį iš Tarybos nario Dainiaus Žiogelio pavogti daiktai. Jis policijai pranešė, kad apie 10 val. 40 min. Anykščių r., Desiukiškio k., įsilaužus į jo namą, pavogti įvairūs daiktai ir seifas, kuriame buvo lygiavamzdis medžioklinis šautuvas, graižtvinis šautuvas bei 25 šoviniai.

Gegužės 14 d. gautas ir V. G., gyvenančio Anykščių r. sav., Troškūnų sen., Smėlynės k., pareiškimas, kad apie 10 val. pastebėjo, jog atstūmus jam priklausančio namo, esančio Anykščių r. sav., Troškūnų sen., Smėlynės k., langą, buvo įsibrauta į namą, o iš vidaus pagrobti jo ir jo sūnaus asmens dokumentai (LR piliečių pasai), auksiniai dirbiniai.

Panevėžio mieste atlikus kratas sulaikytųjų gyvenamosiose vietose, rasta įvairių daiktų, kurie galėjo būtį pagrobti ir kitų vagysčių metu. Įtariama, kad šie asmenys aktyviai veikė ir vykdė vagystes Utenos, Panevėžio bei kitose apskrityse. Po įtariamųjų apklausų planuojama kreiptis į teismą dėl kardomosios priemonės (suėmimo) skyrimo.