Po vidudienio Vilniaus oro uoste nusileido iš Londono atskridęs lėktuvas. Jame buvo 15 Lietuvos piliečių, kurie Anglijoje padarė įvairius nusikaltimus ir nusižengimus, atliko bausmes ir buvo išsiųsti į gimtinę. Parskraidintuosius atkonvojavo 60 Anglijos pareigūnų, praneša VSAT.

Toliau įvykiai klostėsi taip pat, kaip būdavo ir ankstesniais tokiais atvejais. Atvykę prie orlaivio trapo pasieniečiai deportuotuosius savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Anglijos pareigūnai iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal.

Užkardoje oro uosto pasieniečiai patikrino visų grąžintųjų dokumentus. Paaiškėjo, kad Lietuvoje buvo paskelbta 21-erių parskraidinto vyro paieška, nes jis vengė atlikti karo prievolę. Jam pasieniečiai, kaip nustatyta tokiais atvejais, įteikė šaukimą atvykti į Lietuvos kariuomenės karo prievolės ir komplektavimo tarnybą.

Visi 15 grąžintųjų po VSAT atliktos dokumentų patikros bei apklausų buvo paleisti.

Šiemet tai buvo trečias toks deportacinis reisas iš Londono. Kovo 8 d. 70 britų pareigūnų parlydėjo 28 Anglijoje nusikaltimus ir nusižengimus padariusius bei bausmes atlikusius Lietuvos piliečius. Vasario 1 d. 47 pareigūnai konvojavo 12 tokių Lietuvos piliečių. VSAT duomenimis, pernai panašių specialių skrydžių iš Londono į Vilnių įvyko 5. Jų metu grąžinti 96 Lietuvos piliečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)