Tokia vilnietės Justinos Gancevskos, turėjusius „Pamelos“ pravardę, realybė – mergina išgarsėjo, kai vieno vakarėlio metu, gerokai pradengusi iškirptę, pasirodė su į skolų skandalą įklimpusiu buvusiu grupės „N.E.O.“ dainininku Tadu Lukoševičiumi.

Mergina yra prisipažinusi, kad pasididino krūtinę – už plastinę operaciją yra sumokėjęs vienas jos sąvadautojų Aras Žilinskas, neseniai įkliuvęs su dideliu kiekiu narkotinių medžiagų. Šioje byloje yra minima ir J. Gancevska – sulaikymo metu ji buvo A. Žilinsko automobilyje.

Ne vienoje baudžiamojoje byloje kaip prostitutė minima J. Gancevska pirmadienio popietę praleido Vilniaus apygardos teisme – teisėjas Artūras Pažarskis pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje prokurorų kaltinimų dėl įtraukimo ir pelnymosi iš prostitucijos sulaukė taip pat anksčiau seniausia pasaulyje profesija besivertusi vilnietė Jelena Gaičiūnaitė bei jos bendrai – keturis kartus teistas 34 metų Sergejus Masevičius ir du kartus teistas 35 metų Sergejus Leščinskis.

Justina Gancevska ir Tadas Lukoševičius
Pareigūnai įtaria, kad vyrai iš merginų prostitucijos uždirbo daugiau kaip po 100 tūkst. Lt, tuo metu J. Gaičiūnaitė per metus savo kišenę galėjo papildyti net milijonu.

„Pamelos“ pravardę turėjusi J. Gancevska šioje byloje yra pripažinta nukentėjusiąja – mergina neslėpė, kad sutiko vykti į Vokietiją ir Daniją užsiimti prostitucija, tačiau esą pakliuvo į savadautojų spąstus, kai šie jos neišleido grįžti į Lietuvą.

Teismo salėje – komplimentai iš sąvadautojo lūpų

„Seniai matėmės, šiandien labai gražiai atrodai“, – dar prieš posėdžio pradžią J. Gancevską meilino S. Masevičius, su kuriuo mergina buvo išvykusi „uždarbiauti“ į užsienį. „O, ačiū, tu irgi neblogai“, – maloniai su kaltinamuoju bendravo nukentėjusioji.

Tiesa, toks mandagumas greičiausiai nebuvo nuoširdus – teismo posėdyje J. Gancevska pareiškė, kad žada pateikti civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo. Kokia suma vertina galimai patirtus išgyvenimus, mergina nepanoro atsakyti – ieškinį žadėjo pateikti kito posėdžio metu.

Erotiniuose portaluose savo seksualias nuotraukas skelbusi J. Gancevska pretenzijų turi ne tik S. Masevičiui ir S. Leščinskiui – mergina panoro, kad baudžiamojon atsakomybėn būtų patraukta ir 23 metų Remigija Kadelskytė, šioje byloje minima tik kaip liudytoja.

„Tai ji buvo organizatorė, ji mane įtraukė į visa tai“, – teisme pareiškė J. Gancevska.

Suviliojo dideliu uždarbiu Vokietijoje ir Danijoje

Ikiteisminio tyrimo metu nukentėjusiąja pripažinta mergina pareigūnams pasakojo, kad R. Kadelskytė, su kuria ji susipažino naktiniame klube, kartą pasiūlė vykti į Daniją, kur esą per dvi savaites bus galima uždirbti 10 tūkst. eurų.

„Ji sakė, kad su draugu yra išsinuomoję butą ir labai gerai sekasi, tačiau turėsiu atiduoti 60 proc. uždarbio, o už „extra“ paslaugų suteikimą (oralinį seksą be prezervatyvo ar analinį“ – 50 proc., – tyrėjams pasakojo mergina. – Sutikau, išvykome, bet labai nesisekė – paslaugų kainos buvo labai žemos, dauguma klientų tenkindavosi vos 15 minučių“.

Mergina sakė, kad per dvi savaites uždirbo vos 5 tūkst. Lt, dar apie 7 tūkst. Lt atidavė sąvadautojams. Kadangi toks uždarbis jos netenkino, ji grįžo į Lietuvą.

„Tada man paskambino vienas iš sąvadautojų ir prašė vėl išvykti, nes yra vyriškis, kuris už su manimi praleistas 8 val. sutinka sumokėti 5 tūkst. Lt bei padengti visas kelionės išlaidas“, – nukentėjusiąja pripažinta mergina teigė, kad jai buvo žadama, jog už kitiems vyrams suteiktas paslaugas galės pasilinkti ne 40, o 50 proc. uždarbio.

Tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo melas: pakeliui į Daniją mergina sužinojo, jog nėra jokio paslaptingojo turtuolio, o ji turės dirbti, kiek tik šie panorės – ne tik Danijoje, bet ir Vokietijoje.

J. Gancevska aiškino, kad norėjo iššokti iš automobilio, tačiau vyrai užrakino duris, liepė ramintis, grasino.

Bandysi pabėgti? Nuskusim plaukus ir apipilsime rūgštimi

Mergina pasakojo, kad Danijos sostinėje esančiame viešbutyje priiminėjo klientus, tačiau buvo sutarusi, jog netrukus galės išvykti į Lietuvą – privalėjo registruotis policijoje.

„Sąvadautojai sužinojo, kad suteikiau „extra“ paslaugą, o pinigus pasiėmiau sau, todėl man uždėjo 10 tūkst. eurų baudą bei grasino, jog jeigu pabėgsiu, nuskus plikai, apipils rūgštimi ir pan.“, – teigė ji.

Prostitutė sakė, kad savo draugui A. Žilinskui buvo pasiskundusi, jog jai sąvadautojai neleidžia grįžti į Lietuvą. Dvi savaites užsienyje praleidusi J. Gancevska pareigūnams prisipažino, kad kartą, kai sąvadautojų nebuvo namuose, pavyko pasprukti.

„Merginoms pasakiau, kad einu pirkti maisto, tačiau pabėgau – pakeleivingu transportu grįžau namo“, – sakė ji.

J. Kancevska pareigūnams taip pat teigė, kad ją į užsienį įkalbėjusi vykti R. Kadelskytė veikė išvien su sąvadautojais – jai buvo leidžiama išvykti pas klientus į namus, išeiti į miestą. Tiesa, prostitutė tai neigė.

Siūlė važiuoti į Norvegiją: gyvensi kaip princesė

Sąvadautojų galimai padaryti nusikaltimai paaiškėjo po kelerius metus trukusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnų tyrimo. Jie išsiaiškino, kad jaunos lietuvaitės seksualines paslaugas teikė Vokietijoje, Danijoje, o kai čia klientų gerokai sumažėjo, „persikraustė“ į Norvegiją.

Pareigūnai įtarimus buvo pareiškę ir psichologe dirbančiai J. Gaičiūnaitės motinai, tačiau vėliau jos atžvilgiu byla buvo nutraukta. Per apklausas merginos nurodė, kad būtent J. Gaičiūnaitės motina tvarkė visus finansinius prostitučių reikalus – kiekvieną dieną jos turėdavo pranešti, kiek klientų aptarnavo, kiek uždirbo ir t. t. Be to, jai buvo pašto perlaidomis buvo pervedama dalis uždarbio.

Tiesa, moteris to išsigynė – esą merginos jai kasdien skambindavo norėdamos pasikonsultuoti, o pinigus prašė pasaugoti, nes tarpusavyje kildavo įvairių nesutarimų.

„Joms grįžus į Lietuvą saugotus pinigus grąžindavau“, – tikino kaltinamosios motina.

Tuo metu J. Gaičiūnaitė pripažino jai pareikštus kaltinimus dėl pelnymosi iš prostitucijos, tačiau neigė, kad iš merginų galėjo uždirbti maždaug milijoną.

Kaltinamoji neslėpė, kad dviejuose tinklalapiuose reklamavo merginų teikiamas seksualines paslaugas, o iš lietuvaičių imdavo net 70 proc. nuo gauto uždarbio. Tokią didelę sumą ji teisinosi ėmusi dėl to, kad merginos surasdavo gyvenamąjį būstą, už jį mokėjo mokesčius, be to, mergaites aprūpindavo prezervatyvais, lubrikantais, žvakėmis ir kt.

Pareigūnų apklaustos merginos nė neslėpė, kad užsienyje dirbo prostitutėmis. Viena jų sakė, kad su J. Gaičiūnaite ją supažindino S. Masevičius, kuris merginoms „darbą“ parūpindavo Vokietijoje.

„Jis man J. Gaičiūnaitę rodydavo kaip pavyzdį, kaip galima gerai gyventi verčiantis prostitucija, tiesa, ne Vokietijoje, o Norvegijoje“, – sakė liudytoja.

„Važiuok į Norvegiją, po savaitės gyvensi kaip princesė“, – sakė kita prostitutė.

Dirbo manekene vyrų lovose

Kitos merginos sakė, kad per dieną kartais tekdavo aptarnauti po 2-3 klientus, tačiau pasitaikydavo ir netikėtų „antplūdžių“, kai jos nespėdavo linksminti moteriškų glamonių ištroškusių norvegų.

Viena ištekėjusi šiaulietė neslėpė, kad pasiūlymo dirbti striptizo šokėja ir už tai per mėnesį gauti 10 tūkst. Lt „į rankas“ sulaukė internetu, o kai tuo susidomėjo, buvo pakviesta atvykti į Vilnių. Kai čia ji atvažiavo, sužinojo, jog per mėnesį galės užsidirbti net 40 tūkst. Lt, tačiau ne šokdama striptizą, bet tenkindama vyrų seksualines užgaidas.

Jauna moteris atviravo, kad susigundė dideliais pinigais ir nė kiek nesigailėjo išvykusi – iš pradžių per mėnesį, o vėliau jau per dvi savaites uždirbo po 25 tūkst. Lt. Tiesa, dar apie 80 tūkst. Lt ji teigė perdavusi J. Gaičiūnaitei.

Modelio karjeros „Olialia“ konkurse siekusi kita liudytoja neslėpė, kad jai vienas vaikinas pasiūlė dirbti manekene J. Gaičiūnaitės vadovaujamoje agentūroje Norvegijoje. Tiesa, kai atvyko į Oslą, sužinojo, kad savo kūno grožybes ji galės demonstruoti ne ant podiumo, o nepažįstamų vyrų lovose. Per parą ji teigė aptarnavusi nuo 4 iki 9 klientų.

Į Vokietiją išvežė vaikų globos namų auklėtinę

„J. Gaičiūnaitės nurodymu kurį laiką tvarkiau apskaitą, ataskaitas teikdavau SMS žinutėmis, elektroniniu paštu ar „Skype“, – sakė ji. – J. Gaičiūnaitės nurodymu buvo vedamos dvi knygos – viena, kurioje duomenys atitiko tikrovę, buvo teikiami jai, o kita su gerokai mažesnėmis sumomis – motinai. Jelena sakė, kad motina ją labai kontroliuoja, todėl ši norėjo, kad ji ne viską žinotų“.

Į prostituciją J. Gaičiūnaitė kaltinama įtraukusi ir sostinės vaikų globos namuose gyvenusią nepilnametę. Ji pareigūnams pasakojo, kad kartą gatvėje sutiko moterį, kuri pasidomėjo, ar ši nenorėtų išvažiuoti dirbti į Vokietiją. Kai nepilnametė pasiūlymu susidomėjo, J. Gaičiūnaitė su nauja pažįstama nuėjo į globos namus ir paėmė jos pasą.

„Ji man nupirko naujų drabužių, o po to automobiliu išvežė į Vokietiją, – sakė ji. – Pakeliui manęs paklausė, ar „užsiimu analiniu“. Kai pasidomėjau, kodėl ji tokių dalykų klausinėja, man pareiškė, jog turėsiu dirbti prostitute, nes reikia atsiimti drabužiams išleistus pinigus“.

Mergina tikino, kad bandė pasipriešinti, tačiau buvo patikinta, jog jos žodžiai nieko nepakeis. „Viskas jau nuspręsta“, – liudytoja sakė, kad viename bute aptarnaudavo klientus, tačiau už tai negavo nė cento, tik gaudavo smulkių monetų cigaretėms nusipirkti.

Liudytoja teigė pabėgusi iš buto, o pažįstamas turkas ją pristatė į Lietuvos ambasadą.