Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai apkartino Rodūnios kelyje, tabore, gyvenančios moters ir galimai daugelio narkomanų gyvenimus. Pasirodo, kad policija užfiksavo tai, ko niekas nesitikėjo.

Netikėtas policijos pasirodymas

Policijos pareigūnai gaudami daug informacijos apie tabore pardavinėjamus narkotikus nusprendė kurį laiką stebėti vietinius gyventojus. Tai jie darė ne veltui. Pareigūnai pamatė, kad moteris (gim. 1976 m.), kuri tabore gyvena prabangiausiai, perduoda galimai narkotines medžiagas pardavėjui (gim. 1988 m.) (tai nuo narkotikų priklausomas asmuo, kuris narkotines medžiagas pardavinėja už romus, jam yra mokami pinigai ir duodama tiek narkotikų, kiek jam reikia per dieną).

Vėliau pareigūnai pamatė, kad pardavėjas gautas galimai narkotines medžiagas pardavė narkomanui (gim. 1981 m.), abu vyrai buvo iš karto sulaikyti ir išvežti į policijos komisariatą. Asmens apžiūros metu pas pirkėją buvo rastos 6 dozės, tai, įtariama, heroinas.

Nedelsdami tyrėjai įsiveržė ir į romės namus. Pasitelkę mobilios kuopos pareigūnus ir kinologus su šunimis pas minimą moterį surado ne tik priemonių narkotinėms medžiagoms fasuoti, bet ir į foliją įdėtas narkotines medžiagas, galimai heroiną.

Moteris pareigūnams aiškino, kad yra dora moteris ir tikrai neužsiiminėja negerais dalykais. Visgi, tuo pareigūnų neįtikino.

Prabangus gyvenimas

Moteris iš tiesų gyvena prabangiai. Jos namai apstatyti odiniais baldais, ji pati apsirengusi prabangiai. Policijos atliktos kratos metu buvo rasta rūbų su parduotuvių saugumo prietaisais, įtariama, kad drabužiai pavogti iš parduotuvių.

Taip pat įtariamosios sūnus vairuoja prabangų automobilį – „Infiniti“. Moteris policijai aiškino, kad transporto priemonę pirko iš pinigų, kuriuos išlošė kazino, o kokiais dabar pinigais jį išlaiko neatsakė (pati moteris nedirbanti).

Kaip policija DELFI informavo, moteris buvo suimta 20-čiai dienų, jos atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis su tikslu jas platinti), jai gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų. Pasirodo, kad įtariamajai giminaičiai patys pasamdė advokatą, valstybės paskiriamo jie atsisakė.

Vyro, pas kurį buvo rasta galimai narkotinių medžiagų, atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 259 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti), už tai jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Negalėjo patikėti savo akimis

Tabore vykdomos kratos metu ne tik vietiniai gyventojai, bet ir narkomanai buvo susirinkę stebėti proceso. Jie negalėjo patikėti, kad moteris papuolė į policijos akiratį. Pasirodo, kad šios moters namų policija anksčiau nebuvo tikrinusi.