Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jaunuoliai, kurių vienas yra nepilnametis, apvogdavo įvairiose sostinės vietose stovėjusius BMW markės automobilius. Nuo 2019 m. spalio mėn. iki 2021 m. vasario mėn. kaltinamieji, įtariama, įvykdė 12 vagysčių iš BMW automobilių: grobė žibintus, bamperius, kitas detales, automobilių multimedijas ir įvairią kitą įrangą. Bylos duomenimis, š. m. sausio mėn. vaikinai apvogė ir du garažus Vilniuje.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiais yra pripažinta 14 asmenų, jų patirta turtinė žala svyruoja nuo 150 iki tūkstančio eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei valdybos pareigūnai, jam vadovavo Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras.

Anksčiau jau ne kartą už vagystes teistas 20-metis kaltinamasis teismo laukia suimtas, jo nepilnamečiui bendrininkui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą, įsibrovus į patalpą ar automobilį, numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)