„Man nereikia jo kruvinų pinigų. Yra įstatymai ir tegul pagal juos atsako“, - DELFI teigė Milda.

Spyrė į veidą

Nukentėjusios sesuo atkūrė penktadienio įvykius.

Apie 22.28 val., centrinėje Kauno senamiesčio Vilniaus gatvėje ėjo trys, 20-35 metų moterys, kartu buvo ir Mildos dvylikos metų dukra. Moterys ėjo į netoliese esantį automobilį, kuriame laukė nukentėjusios merginos vaikinas.

Prie vieno iš barų lauke rūkė R. Morkevičius su draugu. Kuomet moterys ėjo pro R. Morkevičių, šis čiupo dvidešimtmetei už užpakalio. Kuomet ši atsisuko – 30-etis sportininkas spyrė merginai į galvą.

Dvidešimtmetė krito ant žemės ir stipriai susitrenkė galvą į akmeninį grindinį.

Bandė pasirodyti?

DELFI žiniomis, sulaikytas R. Morkevičius pareigūnams aiškino, kad esą norėjo pasipuikuoti savo sugebėjimais ir tik pagąsdinti merginą. Sportininkas esą tikino, kad nenorėjo kliudyti merginos.

Milda su tokiais teiginiais kategoriškai nesutinka.

„Iškart supratau, kad taip techniškai spirti gali tik sportininkas. Negali būti net kalbos, kad smūgis buvo atsitiktinis – tai tikslingas smūgis į veidą“, - DELFI teigė Milda.

Moters teigimu, sulaikytam R. Morkevičiui policijoje buvo nustatytas 1,2 promilės girtumas.

Susigrūmė ir su draugu

Po smūgio nukentėjusios draugės iškvietė policiją ir medikus, tačiau pagalbos teko laukti apie 20 minučių. Tuo metu R. Morkevičius puolė bėgti.

Paskui sportininką pasileido ir nukentėjusios draugės, ir iš mašinos iššokęs nukentėjusios vaikinas. Be to, į pagalbą besivejant bėglį suskubo ir dar vienas kaunietis.

R. Morkevičių vaikinai pasivijo ties požemine perėja. Čia tarp sportininko ir dvidešimtmetės vaikino kilo nedidelis sustumdymas – parbloškęs vaikiną ant žemės R. Morkevičius pasuko atgal link Rotušės aikštės pusės.

M. Valančiaus gatvėje R. Morkevičių, panaudodami specialius veiksmus ir elektrošoką sulaikė patruliai.

Beje, vienas iš R. Morkevičiaus draugų bare pametė piniginę su dokumentais, tad ir nepagavus R. Morkevičiaus jis greičiausiai būtų nesunkiai susektas.

Nori taikytis

Kaip DELFI pasakojo Milda, suteikus pirmąją pagalbą jos sesuo penktadienį iš ligoninės buvo paleista namo.

Tačiau kitą dieną mergina vėl pasijuto prastai ir kreipėsi į medikus. Kaklo skausmus kenčianti mergina nešioja specialų įtvarą.

Milda neslėpė, kad sulaukė žinių, jog R. Morkevičius nori atsiprašyti ir taikytis.

„Tikrai nesitaikysime“, - kategoriška nukentėjusios sesuo.

Moteris kategoriškai atmeta bet kokias interpretacijas, esą jos pačios kažką pasakė R. Morkevičiui ir taip išprovokavo konfliktą.

„Tas ir yra skaudžiausia, kad mes nieko nesakėme, tiesiog ėjome ramiai namo ir jis prisikabino. Išpuoliui nebuvo jokios priežasties“, - kalbėjo moteris.

R. Morkevičiui gresia baudžiamoji atsakomybė už merginos sužalojimą, viešosios tvarkos pažeidimą ir pasipriešinimą policijos pareigūnams.