"Buvo priimtas sprendimas. Sprendimas buvo V. Račkausko. Su prokurorais bendravo V. Račkauskas, tai buvo V. Račkausko sprendimas", - slapta darytame įraše sako T. Ulpis.

Jis taip pat kalba, kad apie V. Račkausko sprendimą žinojo ir Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis. Pastarasis šioje byloje yra apklaustas liudytojų.

Tame pačiame pokalbyje T. Ulpis aiškina, kad Violetą Naruševičienę būtų buvę galima apsaugoti, jeigu būtų žinoma, kad ji tokia yra.
Įraše taip pat girdėti pasakojimas, kaip ieškota D. Kedžio.

Po teismo posėdžio T. Ulpis buvo nekalbus ir su žurnalistais nebendravo. Įrašo nekomentavo ir V. Račkauskas.

Teisme nagrinėjant bylą dėl policijos darbo reaguojant į nužudymus, dėl kurių įtartas D. Kedys, ketvirtadienį slaptas įrašas baigtas klausyti.

Toliau teismas bylos nagrinėjimą tęs spalio 24 dieną, į jį bus kviečiami liudytojai.

Ketvirtadienį teismas patenkino gynybos prašymus ir nusprendė liudytojais apklausti keturis policijos rinktinės "Vytis" pareigūnus, kurie budėjo Policijos departamento poste Vilniuje 2009 metų rugsėjo ir spalio dienomis - Mindaugą Ivanauską, Vytautą Griežę, Juozą Gudelį ir Iną Netrebko. Taip pat liudytoja norima apklausti Generalinės prokuratūros prokurorę Vidą Ramanauskienę.

Tuo metu Generalinė prokuratūra norėtų, kad keli liudytojai, kurie niekaip neatvykta į teismą, būtų apklausti nuotoliniu būdu, nes jų parodymai - reikalingi.

Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą dėl Policijos departamento pareigūnų galimo netinkamo pareigų atlikimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo reaguojant į įvykius Kaune, kai buvo nužudyti teisėjas Jonas Furmanavičius ir Laimutės Stankūnaitės sesuo V. Naruševičienė.

Kaltinamai teismo nagrinėjamoje byloje pateikti buvusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui V. Račkauskui, T. Ulpiui, Kriminalinio policijos biuro pareigūnams, operatyvinius veiksmus atlikusiems Dariušui Sinkevičiui ir Vitalijui Vitkovskiui bei jų vadovui, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkui Emilijui Damukaičiui.

Žiniasklaidoje skelbta, kad prieš žudynes apie planuojamus D. Kedžio veiksmus esą buvo įspėta policijos vadovybė. Apie tai žiniasklaidai pranešė M. Žalimas. Jo teigimu, prieš žudynes Kaune 2009 metų spalį, kai buvo nužudytas Kauno apygardos teismo teisėjas J. Furmanavičius ir V. Naruševičienė, apie planuojamus D. Kedžio veiksmus jis esą įspėjo Policijos departamento vadovybę. Tačiau pareigūnai neva nesiėmė jokių veiksmų, kad užkirstų kelią žudynėms.

Prokurorai sako nustatę, kad du žmones nužudė kaunietis D. Kedys, kurio buvusi sugyventinė L. Stankūnaitė yra V. Naruševičienės sesuo.
D. Kedys kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir A. Ūsą D. Kedys kaltino pedofilija. Teismai A.Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.