Gatvėje radus nužudytą vyrą, policija sutelkė gausias pareigūnų pajėgas. Gatvė buvo užtverta, buvo renkami pirštų atspaudai, kiti su nusikaltimu susiję įrodymai.

„Manau, tai buvo kelios minutės po 23 val., kai pasigirdo važiuojantys automobiliai, jie sustojo, tada darėsi durys ir buvo toks garsas, lyg kas atitrauktų slankiojančias mikroautobuso duris. Kai pažiūrėjau pro langą, viskas, ką mačiau, jau buvo tik policijos automobiliai. Jų buvo labai daug! Maždaug po valandos pareigūnai pasibeldė ir į mano duris, klausdami, ar nieko negirdėjau, nieko nemačiau, tačiau nepasakė tikslios priežasties, kodėl to klausia“, - vietiniam laikraščiui sakė miesto gyventoja.

Oficialiame policijos pareiškime skelbiama, kad pareigūnus į įvykio vietą apie 23.05 val., penktadienio vakarą, iškvietė praeiviai. Tomas Švežas buvo sunkiai sužeistas, atvykę medikai konstatavo lietuvio mirtį.

Dar tą pačią dieną lietuvis naudojosi socialiniais tinklais, jame dalijosi dainomis. Taip pat Anglijos lietuvių grupėse ieškojo žmonių, dirbančių statybų sektoriuje. Prieš kelias dienas vaikinas atšventė gimtadienį.