Moteriai lūžo keletas kaulų, šonkauliai, jai sulaužytas stuburas. Tik laimingo atsitiktinumo dėka moteris išgyveno. Daugybinius kaulų lūžius patyrusi moteris gatvėje pragulėjo apytikriai valandą laiko, kol jos riksmus išgirdęs ir nelaimei neabejingas praeivis iškvietė medikus.

Grožio industrijoje dirbanti moteris kaip tik ėjo pietauti, todėl nusprendė tuo pačiu išnešti susikaupusias šiukšles ir paskambinti vaikinui. Kai nutiko nelaimė, jiedu kalbėjosi telefonu. Staiga nutrūkus ryšiui, lietuvės mylimasis Daniel Ferreira niekaip nebegalėjo jai prisiskambinti, po kurio laiko vyras paskambino į „Nailco“ nagų dailės saloną, kuriame lietuvė ir dirbo. Tada jam buvo paaiškintos visos kraupios nelaimės detalės.

Šiuo metu Editai ligoninėje teks praleisti mažiausiai keletą savaičių, vėliau laukia dar kelios sunkios operacijos.

„Visas šis laikas sunkiai suvokiamas. Gydytojai daro viską, ką gali, jie puikiai atlieka savo darbą. Žinote, jie nuolat kartoja, kad Edita gimusi po laiminga žvaigžde, kad apskritai išgyveno ir sąmoningai mąsto. Labai džiaugiuosi, kad sulaukiame daugybės palaikymo iš aplinkos“, - kalbėjo lietuvės mylimasis.

Ant lietuvės nukrito trivietė sofa, manoma, buvo mesta nuo pastato stogo.

Vyras, kuris rado gulinčią ir prispaustą moterį, pasakojo, kad šalto proto dėka sugebėjo skubiai sureaguoti į situaciją.

„Aš išgirdau pagalbos šauksmą, atbėgau pažiūrėti, kas vyksta ir nieko nelaukęs skambinau greitajai. Jiems mažiausiai tris kartus turėjau pakartoti, kad ant moters užkrito sofa. Juk patys suprantate, kad situacija galėtų būti tikra komedija, bet jos pasekmės žiaurios. Jie manimi labai nenorėjo patikėti.

Žmonės nešė užklotus, nes gatvėje labai šalta, rinkomės į talką, stengėmės patraukti visus pakelėje esančius trikdžius, kad greitoji patogiai galėtų įvažiuoti. Į pagalbą atskubėjo ir aplinkinių parduotuvių darbuotojai“, - kalbėjo lietuvei gyvybę išgelbėjęs vyras.

Moteriai kol kas atliktos dvi operacijos – kulkšnies ir nugaros. Šalia jos didžiąją laiko dalį praleidžia mylimasis. Kadangi lietuvės mama mirė prieš kelerius metus, Lietuvoje gyvena tik tėtis, kuris taip pat netrukus atskris budėti šalia sužeistos dukters.

Du vyrai, kurie apkaltinti tokiu neatsargiu poelgiu, jau netrukus turės stoti prieš teismą už sunkų sveikatos sutrikdymą.

Naujienų portalas BBC pasikalbino pačią prie ligoninės lovos prikaustytą lietuvę.

„Aš pamenu tik tiek, kad atsigavau, pradėjau labai garsiai rėkti, jaučiau skausmą ir šaltį, negalėjau pajudėti. Po to turbūt vėl atsijungiau ir kai vėl atsigavusi apsidairiau, suvokiau, kad ant manęs užkrito didžiulė, burgundiškos spalvos sofa. Vėliau pamačiau policijos, greitosios pagalbos pajėgas.

Visą kelią į ligoninę, pamenu, klausiau, ar visam gyvenimui liksiu paralyžiuota. Prašiau, kad paskambintų mano vaikinui. Man labai skaudėjo, prisimenu tik baisų skausmą ir vieną po kito atliekamus kaulų peršvietimus. Viskas manyje buvo sulūžę, neliko jokios sveikos vietos“, - kalbėjo ji.

Visgi, lietuvė tvirtina, kad nepraranda pozityvumo ir geros nuotaikos, nes yra dėkinga likimui, kad liko gyva. Ji netgi juokavo, kad Kalėdos ligoninės palatoje nebeatrodo tokios baugios, kaip būtų maniusi iki nelaimės.

„Man nesvarbu, kur aš praleisiu Kalėdas, nedarau tragedijos. Vaikinas sakė ateis ir padainuos man „Jingle Bells“. Žinote, aš tiesiog be galo džiaugiuosi, kad esu gyva. Man labai pasisekė“, - pridūrė lietuvaitė.