Kaip praneša Panevėžio apygardos teismas, 21 metų biržietis gegužės 28 d. 21 val. Biržų rajono Pačeriaukštės kaime, būdamas neblaivus, vairavo automobilį neturėdamas teisės jo vairuoti, nes šį teisė yra atimta už tai, kad vairavo girtas.

Tos pačios dienos vidurnaktį iš šio kaimo turėjo startuoti bekelės maratono „4x4 perimetras“ aplink Lietuvą V–ojo etapo dalyviai, todėl stadione vyko šventė. Tik dėl pilietiškų asmenų veiksmų stadione buvo sustabdytas automobilis „BMW 320“, kurio vairuotojas vairavo neblaivus ir vairuodamas automobilį kėlė pavojų šventės svečiams ir dalyviams. Atvykę policijos pareigūnai vairuotojui nustatė 2,17 promilių girtumą. Pareigūnų iškviestas vilkikas pažeidėjo automobilį priverstinai nuvežė į automobilių saugojimo aikštelę.

Teisme jaunuolis pripažino, jog vairavo automobilį neblaivus ir prašė nekonfiskuoti automobilio.

Skirdamas nuobaudą teismas atsižvelgė ir į tai, jog pažeidėjas administracine tvarka per metus buvo baustas net 8 kartus ir dar 4 kartus praeityje. Teismas konstatavo, jog anksčiau paskirtos nuobaudos jo priešingo teisei elgesio neveikia, o vairavęs neblaivus, esant vidutinio girtumo laipsnio, jis tuo metu kėlė ypatingą grėsmę ne tik sau, bet ir kitiems asmenims, todėl pažeidėjui skyrė 20 parų arešto bausmę su automobilio konfiskavimu.