Sostinėje galima rasti daugybę vietų, kurios yra nuomojamos trumpam laikui, tačiau didžiausias dėmesys yra skiriamas senamiestyje esančioms patalpoms. Žmonės, norėdami surengti šventę ar pašaliniams nematant tenkinti savo aistras, nusprendžia išsinuomoti valandai, parai ar ilgiau prabangų bei privatų butą.

Vis dėlto nuomininkai tikrai nenutuokė, kad jų linksmybės gali būti įrašinėjamos slaptomis kameromis.

Vaizdai gali šokiruoti

Į DELFI redakciją kreipęsis vyras papasakojo labai įdomų dalyką. Senamiestyje, Vokiečių gatvėje esančiame pažymėtame name yra filmuojami ir įrašinėjami patalpas besinuomojantys asmenys.

Pašnekovas teigė, kad atsisiuntęs nemokamą programėlę, kurią norėjo išbandyti, netyčia prisijungė prie stebėjimo kamerų, esančių trumpalaike nuoma užsiiminėjančių žmonių patalpose. Tai, ką pamatė ir girdėjo, jį tiesiog šokiravo.

Anot pašnekovo, žmonės net nenutuokia, kad yra filmuojami. Tuo metu jie nuomojame bute laužo daiktus, vartoja narkotikus ir, žinoma, lytiškai santykiauja.

Vyro parodytame archyve buvo įrašai, kuriuose moterys vaikšto nuogos bei vartoja narkotikus. Trumpalaike nuoma nuomojamo buto klientės tikrai nežinojo, kad yra stebimos. Toks savininkų elgesys visiškai pažeidžia asmenų privatumą.

Filmuojama su garsu

Žmonių gerove susirūpinęs vyras pasakojo, kad viskas yra filmuojama su garsu. Vaizdo įrašuose yra girdimi žmonių pokalbiai, grojanti muzika ir kitokie garsai.

Taip pat, pasak pašnekovo, savininkas, atėjęs į butą, jau žino, kas yra sulaužyta, viską apžiūri ir pradeda reikalauti atlyginti žalą. Taip įvyko ir antradienį. Po trijų vyrukų vakarėlio buvo sulaužytos 3 kėdės, smūgiu sulaužyta mikrobangų krosnelė ir nuluptas šviestuvas, savininkas pasakė sumą ir laukė, kol pinigai bus atnešti.

Savininkė nieko nežino

DELFI susisiekė su nuomojamo buto savininke, kuri buvo nustebinta dėl redakcijos turimos informacijos. Moteris tikino, kad filmuojamas yra tik įėjimas, o kitos patalpos nėra stebimos.

„Filmuojami nuomininkai prie įėjimo. Yra ženklas, kad filmuojama ir yra kamera“, - teigė moteris.

Anot buto savininkės, jų svetainė nėra filmuojama, tačiau pašnekovė žinojo, kaip buvo sulaužyta mikrobangų krosnelė (smūgis kumščiu). Į redakciją kreipęsis vyras parodė būtent šiuos (sausio 15 d.) nuomininkų veiksmus, todėl vaizdo kameros medžiagą moteris turėjo būti mačiusi.

Moteris teigė, kad tikrai nežino, kaip svetainėje atsidūrė paslėpta kamera.

„Nežinau, kaip jis (aut. past. informaciją davęs vyras) galėjo patekti į saugos daviklius, prie kurių yra prijungta signalizacija. Nežinau, gal jis moka prisijungti per jas. Mes filmuojam tik priekį įėjimo“, - gynėsi pašnekovė.

Taip pat moteris teigė, kad nieko nežino ir apie vaizdo medžiagų archyvą ir nufilmuotas nuogas moteris.

Vilniaus policijai jau yra perduota informacija su vaizdo medžiagomis apie filmuojamus ir įrašinėjamus nuomininkus.