Buvo nuteistas ir bylą kontroliavęs prokuroras, tačiau ir jis vėliau išteisintas. Po ketverių metų į teisiamųjų suolą sėdo ir A. Lyzovas.

Keisti sprendimai

DELFI primena, kad grupinis prievartavimas Kaune įvykdytas dar 2009 metų vasario pradžioje. Kaltinamajame akte teigiama, kad A. Lyzovas, Redas Ptašinskas ir Gytis Silvanavičius bute seksualiai išniekino merginą, nes ši iš A. Lyzovo esą pavogė 200 Lt ir taip turėjo „atidirbti“. Auka išsamiai papasakojo, kad girti vyrai grasindami peiliu ją išžagino.

Teigiama, kad mergina buvo prievartaujama ir žaginama mažiausiai keturis kartus – R. Ptašinskas ją prievartavo oraliniu būdu du kartus, G. Silvanavičius ir A. Lyzovas – po kartą.

Po nusikaltimo A. Lyzovas pasislėpė, o pirmos instancijos teismas R. Ptašinską ir G. Silvanavičių pusšeštų metų pasiuntė už grotų. Vyrai nuosprendį apskundė ir kiek netikėtai Kauno apygardos teismas patenkino jų apeliaciją – vyrai buvo išteisinti. Tačiau Lietuvos Aukščiausias Teisms (LAT) panaikino Kauno apygardos nuosprendį ir byla vėl bus nagrinėjama iš naujo Kauno apygardos teisme.

A. Lyzovo byla išskirta į atskirą ir jos nagrinėjimas tebevyksta pirmos instancijos teisme. Kaltinamąjį gina žymus Kauno advokatas Ričardas Girdziušas. Jis DELFI teigė, kad jo ginamasis kaltės nepripažįsta.

Arnoldas Lyzovas
Po nusikaltimo A. Lyzovas išvyko į Airiją. Čia jis prisistatydavo verslininku – jis buvo sulaikytas ir šiuo metu yra suimtas.

Korupcijos šešėlis

Ši byla sunkiai sprendėsi nuo pat pradžių – tuomet tyrimą kontroliavo prokuroras Egidijus Blažys. Prokuroras taip pat buvo nuteistas už tai, kad telefoninio pokalbio metu pažadėjo A. Lyzovui nutraukti jo ir kitų įtariamųjų atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo ir seksualinio prievartavimo.

Lietuvos apeliacinis teismas, išanalizavęs pokalbius, nenustatė, kad buvęs prokuroras nusikalstamai pažadėjo užsienyje gyvenančiam ir jam nuolat apie bylą pasidomėti skambindavusiam įtariamajam priimti jam palankų konkretų procesinį sprendimą – nutraukti ikiteisminį tyrimą.