Policija informavo, kad organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, jog 23-ejų metų vyras, narkotines ar psichotropines medžiagas, įtariama, kanapes parsigabena iš užsienio. Įtariamasis, pasinaudodamas tarptautinių siuntų vežėjų paslaugomis, kvaišalus gaudavo kruopščiai paslėptus skalbimo priemonių pakuotėse.

Sulaikymo metu, pas vyrą, sportinio krepšio viduje, rasta nauja partija kanapių. Kratų metu vyro gyvenamosios vietos rūsyje, rasta ir paimta kita dalis, apie 2 kg augalinės kilmės narkotinės ar psichotropinės medžiagos - kanapių ir, įtariama, kokaino, bei kitos šiai nusikalstamai veiklai reikalingos priemonės.

Įtariamasis Lietuvoje neteistas, tačiau Didžiojoje Britanijoje nuteistas už automobilio vagystę, taip pat yra baustas už pavojingus kelių eismo taisyklių pažeidimus šioje šalyje.

Dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, alytiškiui įteiktas įtarimas. Už šias nusikalstamas veikas, Įstatyme numatyta didžiausia bausmė – laivės atėmimas iki 10 metų.

Teismas, įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – 3 mėn. intensyvią priežiūrą (apykoję).

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją