Siekdami gerinti eismo saugumą ir mažinti avaringumą aptarnaujamos teritorijos keliuose, organizuoti efektyvią teisės pažeidimų prevenciją, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai visą vasarą organizuoja ir vykdo įvairias tikslines policines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones. O jų rezultatai nėra džiuginantys, kadangi vasarai baigiantis, pažeidimų vis daugėja.

Taip pat šiuo laikotarpiu nustatyti dvidešimt septyni asmenys, vairavę transporto priemones kalbėdami mobiliaisiais telefonais be „laisvų rankų“ įrangos, keturiolika – nesegėdami saugos diržų. Nustatyti su dviračiais važiavę neblaivūs asmenys: vienam jų nustatytas 2,78, kitam – 1,83 promilės girtumas.

Taip pat užfiksuoti 155 nustatyto greičio viršijimo atvejai. Iš jų dvylika atvejų, kai nustatytas greitis viršijamas daugiau kaip penkiasdešimt kilometrų per valandą.

Policija primena, kad Kelių policijos pareigūnai, užtikrindami Kelių eismo taisyklių laikymąsi, patruliuoja specialiomis spalvomis nudažytais, policijos skiriamaisiais ženklais pažymėtais automobiliais ir specialiomis spalvomis nenudažytais, policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtais automobiliais. Svarbiausia yra visų eismo dalyvių saugumas, todėl saugokite ir gerbkite save ir kitus!