Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Precendento neturinčią bylą antradienį atvertė Klaipėdos miesto apylinkės teismas.

Kaltinamasis – 39 metų Vytautas T. šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už vengimą mokėti alimentus kitiems savo vaikams. Jį į teismo posėdį pristatė policijos konvojus.

Vaikų kaltinamasis turi penkis: dukrą, su kuria gyveno lyg su žmona, vyresnę dukrą ir tris mažesnius vaikus. Jų jis susilaukė su dviem moterimis.

Santykiauti su savo dukra kaltinamasis pradėjo, kai mergaitei buvo 16 metų. Gruodį nepilnametė pagimdė dukrytę, kuri kaltinamajam yra ir vaikas, ir anūkė.

Nors vyras iš pradžių bandė neigti jam mestus kaltinimus, tačiau atlikta DNR ekspertizė abejonių nepaliko: jis yra savo nepilnametės dukros tėvas.

Šiuo metu jau 17 metų sulaukusi mergina ir jos vaikelis yra prižiūrimi globos namuose.

„Prisipažįstu, kad tai padariau ir labai gailiuosi. Negaliu pasakyti, kodėl taip atsitiko. Gal dėl to, kad tarp mūsų įsižiebė meilė kaip tarp vyro ir moters. Pripažįstu dukros vaikelį kaip savo, stengiausi jais rūpintis, tačiau patekau už grotų, nes kitiems vaikams nemokėjau priteistų alimentų. Viskas buvo gerai, kol turėjau darbą šunyne (gyvūnų prieglaudoje – DELFI), bet ištiko insultas, sušlubavo sveikata ir darbo nebegalėjau rasti, todėl ir įsiskolinau“, – savo gyvenimo detales dėstė kaltinamasis.

Jis tvirtino, jog paskutinį kartą dukrą ir jųdviejų vaikelį matė liepą. „Esu pasiryžęs ir vaiką auginti, ir dukrai padėti. Abu rodėme iniciatyvą, kad suartėtume, todėl taip ir atsitiko“, – aiškino Vytautas T.

Dukros, su kuria leidosi į nuodėmingą meilę, jis susilaukė su pirmąją žmona, tačiau po kurio laiko sutuoktinių keliai išsiskyrė. Mergaitė ilgai nematė tėvo. Kai prasidėjo paauglystė ir mergaitė pradėjo maištauti prieš mamos auklėjimą, ji, anot tėvo, pabėgo iš namų ir apsigyveno pas jį.

„Iš pradžių normaliai gyvenome, tik po kurio laiko pradėjome kartu miegoti“, – teigė kaltinamasis.

Teigiama, jog nepilnametė savo tėvui pretenzijų neturi. Tačiau teisė aktai numato, jog lytinis santykiavimas su nepilnamete dukra yra nusikaltimas, todėl byla ir pasiekė teismą.

„Manau, kad mus įskundė mano buvusi sugyventinė. Jai labai nepatiko, kad dukra apsigyveno pas mane“, – svarstė Vytautas T.

Policijai pareiškimą parašė nepilnametės giminaičiai, kurie atsitiktinai sužinojo, kas atsitiko. Dukra tiesiog dažniau ėmė lankytis pas mamą, nes tėvas susirado naują sugyventinę ir ją parsivedė gyventi namo.

Jis patikino, jog vaikelis, kurio susilaukė su savo dukra, yra sveikas. „Viskas gerai, svarbu, kad abu jie sveiki. Žiūrėsime, kaip čia viskas baigsis, o tada kursime gyvenimą“, – gana optimistiškai buvo nusiteikęs kaltinamasis.

Nei jam, nei jo dukrai nėra nustatyta jokių elgesio sutrikimų, abu jie psichiškai sveiki.

Įstatymai savanoriškos kraujomaišos nedraudžia, jei giminaičiai yra pilnamečiai.