Už 20 mylių į Vakarus nuo Londono esančiame Marlow Bottom kaimelyje gyvenusi 81 metų Albertina Choules savo namuose visiškai nenaudojo elektros, neturėjo įprastų buities prietaisų, praktikavo budizmą. 2 mln. svarų sterlingų vertės name viena gyvenusi našlė puoselėjo savo sodą ir buvo atvėrusi jo vartus praeiviams.

Praėjusių metų liepos 6-ąją į jos namus užsuko ir netoliese esančiame High Wycombo mieste gyvenęs lietuvis Tautvydas Narbutas. Jis šeimininkei smogė į galvą ir ją užmušė, o kūną padegė.

Bruzdesį ir vyrišką balsą išgirdę kaimynai iškvietė policiją, o kai atvyko pareigūnai, prie jau apanglėti spėjusių senolės palaikų stovėjo ir 23 metų lietuvis, kuris puolė policininkus.

Iki šiol neviešinami nusikaltimo motyvai, tačiau gali būti, kad vyras taip pasielgė aptemus protui.

Iš Kelmės kilęs T. Narbutas tyrimo metu su teisėsauga bendravo su vertėjo pagalba. Manoma, kad jį kamuoja psichinis sutrikimas, tokias išvadas jau pripažino teismo ekspertai, o ši aplinkybė gali lemti tai, kad vyrui bus skirta švelnesnė bausmė už šiurpų nusikaltimą, skelbia „Tiesa“.

Lietuvis teisme savo kaltę neigia. Netrukus po nusikaltimo jam buvo pareikšti kaltinimai ne tik nužudymu, bet ir pareigūnų užpuolimu, tačiau jie vėliau atmesti.

Trečiadienį teisme įvykusio bylos posėdyje T. Narbutas buvo apklaustas nuotoliniu būdu, televizijos tilto pagalba – vyras šiuo metu yra Woodhill kalėjime.

Visoje Jungtinėje Karalystėje didžiulio rezonanso sulaukusios ir spaudos plačiai nušviestos bylos nagrinėjimas bus pratęstas spalį.