Praėjusių metų pradžioje Kauno apygardos teismas priėmė nuosprendį, kuriuo P. Kairį pripažino kaltu užsakius sužaloti merginą ir informacijos apie jos privatų gyvenimą rinkimu.

Teismas nusikaltėliui skyrė 11 metų laisvės atėmimo bausmę. Egzekuciją įvykdžiusiam anksčiau jau teistam Povilui Butėnui teismas skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę, praneša Generalinė prokuratūra.

Iš abiejų nuteistųjų solidariai priteista 19,7 tūkst. litų turtinei žalai ir po 200 tūkst. litų neturtinei žalai nukentėjusiajai atlyginti. Dar beveik dešimt tūkstančių litų už merginos gydymą jie turės sumokėti Valstybinei ligonių kasai.

Nuteistasis P. Kairys su teismo nuosprendžiu nesutiko ir apskundė jį Lietuvos apeliaciniam teismui. Pastarasis, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą pagal nuteistojo ir jo gynėjo apeliacinius skundus, paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, jog P. Kairys dėl savanaudiškų paskatų organizavo sunkų nukentėjusiosios sveikatos sutrikdymą itin žiauriu būdu ir jam vadovavo. Nusikaltimo sumanytojas įsigijo pusės litro sieros rūgšties tirpalo butelį ir atidavė jį nusikaltimo vykdytojui P. Butėnui, nurodydamas jam nukentėjusios gyvenamąją vietą, darbovietę bei automobilio duomenis. Už įvykdytą nusikaltimą buvo sumokėti 2 tūkst. litų.

Nusikaltimas įvykdytas 2011 metų gegužės 19-osios vakarą, kai grįžtanti namo mergina buvo užpulta daugiabučio laiptinėje. Nukentėjusioji nudegė beveik ketvirtį kūno paviršiaus.