Penktadienį, kartu su Patrulių rinktinės pareigūnais Gintaru Kerševičiumi ir Ruslanu Gusevu Laisvės alėjoje buvo sugauti du romai, kurie prisidengdami kilniu tikslu pastatyti kurčiųjų centrą ir nupirkti jam įrangos, renka pinigus iš patiklių miestiečių.

Kelis „dotacijų“ rinkėjus netoli Maironio gatvės pastebėjo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas. Priėjęs prie jų ir pasiūlęs dingti iš Kauno, dotacijų rinkėjai išsiskirstė, paslėpė savo „dotacijų“ lapus ir patraukė skirtingomis kryptimis. Vieną jų „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas pradėjo persekioti ir tuo metu susisiekė su policijos pareigūnais. Romų tautybės sukčius buvo sekamas nuo Vytauto Didžiojo universiteto iki Kauno miesto apylinkės teismo Laisvės alėjoje, kur policijos pareigūnai jį sučiupo.

Nuvykus į Centro policijos komisariatą ir pristačius pirmąjį sukčių, pareigūnai gavo pranešimą, kad kiti „dotacijų“ rinkėjai darbuojasi Rotušės aikštėje. Susiruošus vykti į senamiestį, „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas iš kolegos gavo informaciją, kad iš vieno sukčiaus Daukanto gatvėje ką tik atėmė „dotacijų“ lapą, jį suplėšė ir šiuo metu seka sukčių, einantį link Nemuno salos pėsčiųjų tilto.

Pamatęs šalia esančius policijos patrulius, romų tautybės asmuo, visą vasarą Kaune rinkęs „paramą“, pradėjo bėgti, tačiau pilietiškas kaunietis, pamatęs, kad pareigūnai bando jį sugauti, nurodė, kad bėglys slepiasi po vienu iš kieme stovinčių automobilių. Pas romų tautybės bėglį kišenėje rastos keliolika kupiurų po 20 litų. Šį asmenį prieš mėnesį „Kas vyksta Kaune“ operatorius savo įkyrumu buvo privertęs palikti miesto centrą.

„Kas vyksta Kaune“ ir Kauno policijos pareigūnai prašo gyventojų, pamačiusių sukčius mieste, iš karto pranešti apie tai telefonu 112 ir suteikti pareigūnams kuo tikslesnę informaciją.