Su tokiu didžiuliu skausmu šiandien gyvena vilnietės Danguolės Dubinienės šeima.

„Šiandien mums ypatingai skaudu, nes per metus mūsų šeimoje jau antra tokia nelaimė – prieš aštuonis mėnesius palaidojome tėvą nuo vėžio, o paskui nutiko ir ši“, – prisipažino D. Dubinienės dukra Deimantė.

Pirmadienio rytą jos praleido Vilniaus miesto apylinkės teisme, kur teisėjas Ovidijus Ramanauskas atvertė baudžiamąją bylą, iškeltą 66 metų vilnietei Renei Klimaušauskienei – įtariama, kad moteris savo vairuojamu visureigiu pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir mirtinai sužalojo viename sostinės grožio salone dirbusią 34 metų Žydritą Biekšienę.

Tuo metu su motina per pėsčiųjų perėją ėjęs jos šešiametis sūnus patyrė lengvus sužalojimus. Našlaičiu likusiu berniuku dabar rūpinasi jo tėvas.

Nelaimė nutiko kovo 6 d., apie 10.30 val., Kęstučio g., kai link Sėlių g. automobiliu „Subaru Forester“ važiavusi R. Klimašauskienė prieš pėsčiųjų perėją nesulėtino greičio ir net nesustojo.

Po eismo įvykio buvo nustatyta, kad vairuotoja buvo blaivi. Ji prisipažino, kad važiuodama nematė, kad perėja eitų motina su sūnumi.

Ar dėl tragiško eismo įvykio R. Klimašauskienė dabar pripažįsta kaltę, kol kas neaišku – teismas net nepradėjo nagrinėti baudžiamosios bylos, nes nukentėjusieji pateikė civilinius ieškinius dėl žalos atlyginimo. Kaip vieną iš atsakovų jie panoro įtraukti bendrovę „Pleasant“, kuriai priklausančiu visureigiu moteris ir sukėlė avariją. Be to, eismo įvykio metu ji buvo šios bendrovės direktorė, nors, kaip sakė kaltinamoji, realiai „Pleasant“ priklauso jos dukrai.

Po teismo posėdžio R. Klimašauskienė atsisakė atsakyti į žurnalistų klausimus, tuo metu sesers netekusi D. Dubinaitė prisipažino, kad kaltinamoji su nukentėjusiaisiais taip ir nebuvo susisiekusi. „O dėl atsiprašymo... Dabar ji nebuvo priėjusi“, – guosdama verkiančią motiną sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)