Prokuroras tvirtino, kad vyrai buvo susitarę susitikti vienoje automobilių aikštelėje. Abu jie buvo ginkluoti.

Teisėjas iš pradžių sakė, kad tai buvo „šiek tiek keista ir senamadiška dvikova“, vėliau teigė, kad „viešoje vietoje vienas su kitu kovojo du suaugę vyrai, apsiginklavę ginklais“.

G. Stauskas buvo ginkluotas peiliu, o A. Aukštuolis turėjo atsuktuvą, nors savo bendradarbio klausė, ar jis neturįs plaktuko.

„Buvo suduotas tik vienas smūgis. G. Stauskas smogė peiliu, kuris pervėrė A. Aukštuolio širdį ir jį nužudė“, - sakė prokuratūros atstovas.

Jis pridūrė, kad nors G. Stauskas tvirtino iš dalies gynęsis, savo pareiškime kaltinamasis pripažino, kad „smogdamas peiliu panaudojo per didelę jėgą“.

Per ankstesnį posėdį teisme paaiškėjo, kad A. Aukštuolis, užsiiminėjęs kultūrizmu, prieš pat nužudymą buvo teisiamas vietos teisme. Gynybos advokatas nužudytąjį apibūdino kaip „banditą“ ir „smurtaujantį asmenį“.

Pasak jo, A. Aukštuolis norėjo nuvilioti G. Stausko merginą ir siekė pašalinti jį iš savo kelio, grasindamas nužudyti. G. Stauskas šiuos grasinimus palaikė rimtais.

Savo nuosprendyje teisėjas sakė, kad A. Aukštuolis toliau persekiojo merginą, nepaisydamas to, kad buvo atstumtas, ir abu vyrai pradėjo siuntinėti vienas kitam įžeidžiamas ir grasinančias žinutes.

Galiausiai A. Aukštuolis pasiūlė teisiamajam „išsiaiškinti santykius per dvikovą, pasiūlydamas naudoti tik peilius“, teigė teisėjas. „Akivaizdu, jog teisiamasis atsiliepė į šį iššūkį“, - pridūrė teisėjas.

G. Stauskas pusę bausmės atliks kalėjime, o likusią dalį – lygtinai.