Nuosprendis tėvynėje jam tryliktas.

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis, iš Ispanijos į Lietuvą parskraidintas Joniškyje gimęs Vitalijus Varanavičius į Šiaulių apygardos teismą atvesdintas išklausyti trylikto nuosprendžio. Anksčiau 32-ejų vyras teistas už apiplėšimus ir viešosios tvarkos pažeidimus.

Ispanijos teismas lietuvį dvyliktą kartą nuteisė 2012-ųjų vasarį. Jis buvo pripažintas kaltu už turto pagrobimą panaudojant fizinį smurtą. Už šį nusikaltimą jam skirta šešerių metų ir keturių mėnesių kalėjimo. Svečioje šalyje kalintį Vitalijų Varanavičių pasivijo kitas kruvinas nusikaltimas. 2009-ųjų gruodžio 30-ąją Naujojoje Akmenėje jis užmušė jauną vyrą.

Dėl nežinomų priežasčių kilus konfliktui žudikas vietinį miestelio gyventoją žiauriai sumušė – aukai į galvą ir ranką metaliniu strypu buvo smogta ne mažiau kaip penkis kartus. Sunkiai sužalotas nukentėjusysis neišgyveno ir mirė įvykio vietoje.

Ikiteisminio tyrimo metu žudikas savo kaltę kategoriškai neigė ir teigė, kad lemtingąją naktį įvykio vietoje iš viso nebuvo. Vyro kaltę patvirtino surinkti įrodymai ir įvykį mačiusių liudininkų parodymai.

Civilinį ieškinį byloje pateikusi nužudytojo motina prašė priteisti 50-ies tūkstančių litų moralinės žalos atlyginimą. Teismas ieškinį tenkino tik iš dalies. Nuteistasis turės sumokėti 35-is tūkstančius neturtinės žalos, padengti tūkstantį septynis šimtus litų laidotuvių ir tūkstantį teismo proceso išlaidų.

Jauną vyrą mirtinai uždaužiusiam Vitalijui Varanavičiui skirta vienuolika su puse metų nelaisvės. Bausmę žudikas turės atlikti tuomet, kai baigs kalėti Ispanijoje. Vyras į šią šalį turėtų būti grąžintas ketvirtadienį.