Nelaimė Šiaulių jaunųjų gamtininkų centro žirgyne nutiko besibaigiant treniruotei. Keturiolikmetė jojimo būrelio ugdytinė jojo lauke. Ją, kaip ir kitus vaikus stebėjo du treneriai. Staiga mergaitė šūktelėjo, kad nepatogiai sėdi balne ir pradėjo klykti. Žirgas tai greičiausiai suprato, kaip raginimą bėgti ir sukosi, kad įsibėgėtų. Iš balno išslydusi mergaitė krito nuo arklio ir galva trenkėsi į arklidžių sieną. Nors ji buvo su šalmu, tačiau trauma sunki. Mergaitė iš karto prarado sąmonę.

Iškviesta greitoji medicinos pagalba, mergaitę nuvežė į Šiaulių ligoninę, ten jai buvo padaryti tyrimai ir nutarta vaiką pervežti į Kauno klininkas.

Į Kauno ligoninę mergaitę išlydėjo tėvas. Šį rytą jis centro direktoriui pranešė, kad mergaitė operuota, operacija sėkminga ir pavojus gyvybei praėjo. Mergaitei sukelta dirbtinė koma, kad lengviau ištvertų gydymą.

Centro direktorius Gintaras Oliškevičius sako, kad nelaimė žirgyne- baisus aplinkybių sutapimas. Visų pirma, jodinėjimas yra gan pavojinga sporto šaka apskritai. Nors vaikai instruktuojami, mokomi bendravimo su arkliu, saugumo taisyklių, tačiau tiek vaiką, tiek žirgą prognozuoti sunku.

Pasak G. Oliškevičiaus,jis nieko dėl šios nelaimės nekaltina. Treneriai dirbo savo darbą, nei vaiko, nei žirgo kaltinti tiesiog neįmanoma, jie elgėsi, kaip suprato, kaip tuo metu jautėsi.

Vienuolikos metų kumelė nėra aikštinga, ja joja ir visai maži vaikai, žirgas nepasibaidė, tik raitelės šūksnį suprato, kaip raginimą bėgti.

Panašiai kalba ir viską mačiusi trenerė Inga Vasiliauskienė. Kai mergaitė pradėjo šaukti, trenerė bandė raminti tiek jojikę, tiek žirga, dar spėjo pasakyti, kad stabdytų, bet vaiko ir žirgo blaškymasis truko sekundes, moteris net nespėjo atbėgti keliolikos metrų iš kito aikštės galo.

Pasak G. Oliškevičiaus, per ilgus darbo metus tokia nelaimė žirgyne pirma. Kaip įprasta šiame sporte, vaikai kartais nukrenta nuo žirgų, tačiau ir kristi jie apmokomi. Todėl dažniausiai viskas baigiasi laimingai, na nebent atsiranda sutrenkimai ar mėlynės.

Baisus sutapimas, kad mergaitei slystant iš balno žirgas buvo priėjęs prie arklidžių - jos ribojasi su aikštelės plotu, tai krisdama mergaitė ir trenkėsi galva į sieną. Jei duetas būtų bent metru toliau nuo sienos, vaikas tiesiog būtų nukritęs į šlapią aikštelės žemę ir gal net nebūtų užsigavęs.