Liepos pradžioje Šiauliuose įvykdytas kraupus nužudymas – užmušta penkiolikmetė suvyniota į kilimą ir numesta prie konteinerių. Pareigūnai netruko išsiaiškinti įtariamuosius: su trims vaikinais į areštinę pateko į keturiolikmetė. Suimti jaunuoliai vos po dešimties dienų panoro į laisvę.

Šiaulių apygardos teismas sulaukė dviejų skundų. Jaunuolis, gimęs 2001 m., kuriam paskirta 2 mėnesių suėmimo kardomoji priemonė, dar trečiadienį išgirdo, kad teismas nemato pagrindo jį paleisti į laisvę.

Ketvirtadienį teismas nagrinėjo ir tokiam pat terminui suimtos keturiolikmetės prašymą. 2007 m. gimusi mergina ne kartą aplinkinių įvardyta, kaip galima kraupaus nusikaltimo organizatorė. Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs visus šiuo metu turimus įrodymus paskelbė, kad mergina, jei bus paleista į laisvę, gali trukdyti tyrimui. Be to, ji turėtų visas sąlygas slapstytis, tad jos skundas taip pat atmestas.

Delfi.lt primena, kad nužudymas liepos 4-osios vakarą. Į įtariamųjų greitas pateko ne kartą teistas 1999 m. gimęs jaunuolis, du broliai ir 2007 metais gimusi mergina.

Po nužudymo jie patys paskambino policijai ir pranešė neva radę prie konteinerių kilimą, į kurį suvyniotas žmogaus kūnas.

Pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad aktyvūs ir itin šnekūs liudininkai iš tiesų yra įtariamieji.

Po įtariamųjų sulaikymo socialiniuose tinkluose ėmė plisti žinia, kad jaunuoliai ruošėsi nusikaltimui ir filmavo, kaip patys kalbėjo, pasiruošimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)