Kabinoje buvo jauna moteris su vienerių metukų vaikų. Į nelaimę patekusi moteris pagalbos šaukėsi paskambinusi savo vyrui, šis - į Bendrąjį pagalbos centrą. Į įvykio vietą suvažiavo policija, civilinės saugos specialistai, liftininkai, darbo saugos specialistai. Ugniagesiai-gelbėtojai laužtuvais atidarė nukritusią kabiną ir išvadavo žmones.

Bendrovės „Šiaulių liftas“ vadovas Mindaugas Tarailis aiškino, kad liftas jokiu būdu nukristi negalėjo. M. Tarailis sako, kad liftas greičiausiai tiesiog sustojo ir krestelėjimas moteriai pasirodė, kaip kritimas. „Šiaulių liftas“' vadovas aiškina, kad liftas tame name profilaktiškai patikrintas nelaimės išvakarėse. Nors pripažįsta, kad liftas senutėlis. 

Tuo tarpu nukentėjusioji sako, kad liftas krito. Pasak moters, ji pajutusi kaip kabina trinktelėjo į amortizatorių, ji pati nepargriuvo, tačiau puolė žiūrėti, ar nesutrenktas kūdikis. Ligoninėje sutikta nukentėjusi moteris paaiškino, kad medikai pasakę, jog vaikeliui viskas gerai, jis iš vežimėlio neiškrito, nes buvo prisegtas dirželiais. Moteris aiškina, kad ji jokių skausmų nejaučianti, tačiau negali pasakyti, kiek nukentėjo, nes yra streso būsenoje, todėl laukia rimtesnės medikų konsultacijos. 

Moteris sako, kad incidentą tiriantys specialistai turėtų atkreipti dėmesį į tai, jog galimai nukritusio lifto kabina yra gerokai žemiau, nei pirmojo aukšto grindys. Pasak moters, tai, ko gero, rodo, jog liftas krito su pagreičiu, o ne sustojo dėl gedimo. 

Kad liftu nepasitiki, kalba ir kiti namo gyventojai. Taip pat mažą vaiką auginanti nukentėjusios kaimynė teigia, kad pastarąją savaitę vežimėlį nešiojusi laiptais, nes lifte labai dvokę ar tai tepalais, ar tai degėsiais. Nenorėdama rizikuoti moteris jau kelias dienas liftu iš vis nesinaudojanti.

Į incidento vietą atvyko civilinės saugos specialistai, o taip pat Valstybinės darbo inspekcijos atstovai. Nors šiuo atveju darbo santykių nėra, inspektorius Stasys Joneikis tvirtina, kad atvyko dėl viešojo intereso ir bendrovės ,,Šiaulių liftas'' vadovo paprašė nelaimės tyrimo išvadas pateikti kuo skubiau.

Bendrovės „Šiaulių liftas“ vadovas M. Tarailis antradienio popietę išplatino laišką, kuriame išdėstė savo nuomonę apie šį įvykį: "Šiauliuose įvykęs lifto gedimas, nėra išskirtinis ar gyvybei pavojų galėjęs sukleti įvykis. Preliminariais duomenimis, tai buvo eilinis techninis lifto gedimas, kurio metu visos įrenginio saugumo sistemos nepriekaištingai atliko savo darbą. Po incidento ugniagesiai iš lifto kabinos išvadavo moterį su mažamečiu vaiku, tačiau netrukus paaiškėjo, jog keleiviai jokių traumų nepatyrė.

„Šiame name įrengtas liftas paprasčiausiai pravažiavo savo aukštą ir sustojo suveikus automatinei apsaugai. Tai normalus reiškinys tokiu atveju. Sistema veikia taip, jog liftui pravažiavus apatinį ar viršutinį aukštus suveikia automatinė apsauga – yra nutraukiamas elektros tiekimas liftą keliančiam varikliui. Šiuo atveju taip ir įvyko. Nė vienas šiame daugiabučiame name įrengtą liftą laikantis lynas nebuvo nutrūkęs“, - sako bendrovės „Šiaulių liftas“ direktorius M. Tarailis.

"Nors liftas ir nėra naujas, tačiau atitinka visus jam keliamus reikalavimus ir tinkamas eksploatuoti. Tai įrodė šį pirmadienį atlikta lifto profilaktinė patikra, kurios metu jokių pažeidimų užfiksuota nebuvo", - teigiama bendrovės vadovo laiške..

 

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)